Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L’artista visual Tarsila Schubert crea un disseny de gorra que veu i mira més enllà

Iniciem la campanya 2023-24 amb una gorra que ens convida a canviar la mirada sobre la realitat del càncer infantil

Tarsila Schubert és una artista de carrer d’origen brasiler que ha dedicat la seva vida a l’art. La seva inspiració prové del seu bagatge multicultural i és l’essència de la seva producció. El seu objectiu és combinar tots els diferents inputs amb què ens enfrontem cada dia en una estructura aparentment caòtica, però perfectament organitzada, alhora que adopta colors forts que representen la seva personalitat i les seves tradicions. Figures senzilles que s’uneixen creen un escenari complex, reflectint la seva forta personalitat en un aspecte aparentment moderat.

Tarsila Schubert

En el disseny de la gorra hi predomina el color verd incorporant sanefes en negres, taronges, verds i blancs. Al frontal de la gorra hi apareix un ull amb els tons i forma de les sanefes.

Al frontal hi apareix un ull, que és l’expressió de l’atenció, la cura i l’acompanyament ferm i continuat, necessari al llarg del procés del càncer infantil. 

És l’ull que veu i mira més enllà, que interpel·la i inspira a canviar la manera de veure les coses, amb una mirada que traspassa i que té la capacitat de veure més enllà de les aparences.

Un canvi de mirada sobre la realitat del càncer infantil.

Una mirada neta, objectiva però càlida i empàtica, que sense obviar la dificultat d’aquesta difícil realitat, s’enfoca i es dirigeix als aspectes sans de la malaltia.

Una mirada que tracta a l’infant des de les seves necessitats com a infant i no com a pacient o malalt i fa que continuï gaudint de la seva etapa vital, tot i la malaltia. 

Una mirada que aporta tranquil·litat, serenitat, seguretat i confiança a la seva família.

Per això un any més ens posem la gorra, perquè amb ella podem millorar el dia a dia de totes aquestes famílies i realitzar un acompanyament de qualitat, resultat d’aquesta mirada que veu més enllà de les aparences i que té la capacitat de transformar una realitat difícil, a on també existeixen bons moments, alguns màgics, plens de vida, de connexió i creixement.

Una mirada que ens convida a fer un gir de 180 graus i canviar l’actitud sobre qualsevol situació de la vida, per dura i difícil que sembli aparentment. Per això un any més, et convidem a posar-te la gorra i mirar més enllà!

Pels infants i adolescents amb càncer… POSA’T LA GORRA! I MIRA MÉS ENLLÀ!

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES