QUÈ ÉS L´AFANOC

Des de 1987.

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya neix l’any 1987 arran de l’experiència vital d’un grup de pares i mares.

Som famílies que ens vam trobar amb la situació de tenir els nostres infants ingressats a l’hospital amb diagnòstic de càncer. Allò ens va fer detectar moltes mancances que existien aleshores.

Necessitats específiques derivades d’aquest diagnòstic que van fer que ens organitzéssim per cercar solucions i trobar respostes que milloressin aquest procés. Al llarg d’aquests anys, l’entitat s’ha professionalitzat i hem posat en marxa programes i serveis destinats a millorar la qualitat de vida i la salut psicosocial de tots aquests infants i adolescents i les seves famílies.

QUÈ ÉS L´AFANOC

ELS NOSTRES VALORS

Som una associació sense ànim de lucre, de caràcter laic, que treballem des d’una visió solidària amb valors com la justícia i el compromís social, la responsabilitat, la gestió de la qualitat i la gratuïtat en els serveis que ofereix a tots els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.
que és Afanoc

LA NOSTRA MISSIÓ

El desenvolupament afectiu i educatiu dels infants i adolescents amb càncer ha de ser l’adequat i, per això la nostra missió és la de portar a terme qualsevol actuació tendent a millorar la seva qualitat de vida, així com col·laborar al millor coneixement d’aquestes malalties i els seus tractaments.

Els centres hospitalaris cobreixen una funció mèdica determinant, però en les malalties de llarga durada la salut psicosocial és fonamental. I aquesta és la nostra raó de ser.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.