Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

ATENCIÓ EDUCATIVA

Atenció Educativa

 Acompanyem i assessorem els centres educatius amb un o una alumna amb càncer 

Actualment, el col·lectiu docent us trobeu amb una gran diversitat d’alumnes amb necessitats ben diferents a les quals heu de fer front. Entre aquestes hi ha l’atenció educativa a infants o adolescents amb una malaltia de llarga durada, com és un procés oncològic.

Conscients de la dificultat del paper dels i les docents i educadores, tant per la pròpia vinculació emocional amb l’alumne/a que està malalt/a, com per la complexitat de gestionar la informació i l’acompanyament amb la resta de companys de classe i especialment els germans/es, en cas que assisteixin al centre, des de l’AFANOC us oferim:

 

 • Coordinacions amb les tutores o tutors.
 • Assessorament i orientació al claustre educatiu.
 •  Xerrades de sensibilització i acompanyament al grup classe i/o a les famílies.
 • Recursos pedagògics i material didàctic per treballar la realitat del càncer infantil a l’aula.
 • Participació a la campanya solidària pròpia de l’entitat “Posa’t la Gorra!” o a qualsevol campanya que sorgeixi per iniciativa de l’alumnat.

Guia per a docents.

A més, des d’AFANOC hem creat la Guia per a Docents “Tenir un o una alumna amb càncer a l’aula. Algunes orientacions”. que pretén ser una eina útil per afrontar amb realisme i serenitat la nova situació que se us presenta. Pensem que és un material valuós i una ajuda pràctica a la tasca tant important que realitzeu els i les docents.

Podeu descarregar-vos la guia de manera gratuïta aquí.

Al nostre web també hi trobareu material didàctic addicional i vídeos amb testimonis de persones que han viscut de prop aquesta realitat https://afanoc.org/guia-docents/

Acompanyament a famílies amb infants i adolescents en procés oncològic

Des de l’entitat proporcionem informació i acompanyament als infants i adolescents amb càncer per tal que puguin mantenir el seu vincle amb el centre educatiu i el seu procés de desenvolupament, proposant:

 • Coordinació amb les docents d’AED que donen classe als infants i adolescents allotjats a La Casa dels Xuklis.
 • Reforç acadèmic, en cas que sigui necessari, amb el suport de l’equip de voluntariat.
 • Acompanyament a la reincorporació del o la alumna al seu centre educatiu, en aquells casos que se’ns faci la demanda.
 • Espai de joc i estimulació dirigit a infants de 0m a 5anys i als seus cuidadors.
 • Proposta d’activitats lúdico-educatives dins i fora del context hospitalari.
 • Xerrades al seu grup classe, a l’equip docent del seu centre o bé a les famílies dels altres companys/es.
 • Assessorament al centre educatiu.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES