Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

VOLUNTARIAT

Persones amb compromís

El voluntariat és clau en l’acompanyament durant el procés de la malaltia

El voluntariat representa un dels pilars més importants de l’entitat, un suport imprescindible sense el qual no seria possible portar a terme diferents projectes d’atenció i acompanyament a les famílies, tant a dins com fora dels hospitals, les tres  seus de l’AFANOC i La Casa dels Xuklis.

Cada vegada són més les persones que volen passar a l’acció i pensen que oferint part del seu temps lliure per ajudar als altres és la millor manera de contribuir al bé comú. És per això que la figura de la persona voluntària s’ha convertit en un motor indispensable dins la nostra societat actual.

I a l’AFANOC tenim el privilegi de comptar amb un equip de voluntariat molt nombrós que desenvolupa aquesta tasca tan necessària i complementària a la de l’equip professional.

Aquests tenen presència en diferents espais d’intervenció i l’AFANOC s’ocupa de formar-los d’acord amb les especificitats de cada un d’aquests espais.

Vols fer un voluntariat amb nosaltres?

Formació

Tipus de Voluntariat

Voluntariat Hospitalari

Hospitalari

Las seva funció principal és la d’acompanyar, donar suport, jugar, entretenir i oferir activitats lúdiques als infants i adolescents i als seus cuidadors durant els períodes d’ingrés a planta i les visites ambulatòries.

La Casa dels Xuklis

Durant les tardes de dilluns a divendres, ofereixen activitats i tallers programats, amb l’objectiu d’enriquir i aportar aire fresc a les famílies allotjades.

Voluntariat Domiciliari

Domiciliari

Els infants i adolescents que tornen a casa després d’una estada a l’hospital, sovint no poden reprendre immediatament les activitats que formaven part de la seva quotidianitat (anar a l’escola, activitats extraescolars, interaccionar amb iguals…). Comptar amb el suport d’un voluntari/ària ajuda a normalitzar la vida quotidiana.

Actes i Campanyes

Actuacions de sensibilització i difusió. Participació en actes, campanyes i esdeveniments públics per fer visible la tasca que desenvolupa l’AFANOC i ampliar la base social i econòmica de l’associació.

voluntariat Tasques Administratives

Tasques Administratives

Col·laborar, a la seu de l’entitat, en tasques de suport a la gestió i organització de les activitats que du a terme l’associació en el seu dia a dia.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES