Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

ACTIVITATS DE BENESTAR

Activitats per al Benestar

Durant la malaltia es presenten molts canvis, tant al infant o adolescent que està malalt com a tots el membres de la família

La situació emocional que viuen les famílies té efectes directes en el benestar i necessiten espais on poder desconnectar de la realitat mèdica durant una estona i centrar-se en si mateixos, reduint l’estrès i les angoixes amb les que conviuen durant llargs períodes de temps. Per aquest motiu, se’ls ofereixen espais de cura personal i respir a través de diverses activitats.  

Reflexoteràpia per infants i adolescents en tractament , i per adults

Treballa sobre els efectes secundaris del tractament incidint en el benestar del pacient. La reflexoteràpia podal aporta relaxació i una sensació de benestar que ajuda a fer front a tots aquests canvis. L’organisme queda en una millor condició pel seu funcionament.

Es realitza a l ‘hospital Sant Joan de Déu, amb qui l’AFANOC té conveni des del 2004, per a infants i adolescents ingressats i s’ofereix als adults des de la seu de l’AFANOC a Tarragona.

Massatge i massatge oncològic

El massatge oncològic és un massatge suau, sensible, reconfortant i agradable pels pacients oncològics. Ajuda a recuperar la qualitat de vida al treballar sobre els efectes secundaris del tractament i incidir en el seu benestar. Es realitza a Sant Joan de Déu per infants i adolescents ingressats i s’ofereix als adults des de les seus de l’AFANOC a Barcelona, Lleida i Tarragona.

Artteràpia i la Musicoteràpia  

Portem a terme tant a l’hospital de la Vall d’Hebron com a les tres seus de l’AFANOC activitats com l’Artteràpia i la Musicoteràpia. Amb elles volem construir un espai on donar cabuda a les seves inquietuds i pors, possibilitar  el benestar i oferir un espai d’expressió́, d’elaboració́ i d’integració́ de les vivències emocionals pròpies.  

Teràpia Psicomotriu  

Des de les seus de l’AFANOC a Lleida i Tarragona, es porta a terme la teràpia psicomotriu dirigida als infants amb càncer de 3 a 12 anys i sota indicació mèdica. Es pretén aconseguir una millora de les possibles seqüeles a nivell psicomotriu, actuant sobre la seva globalitat per tal d’afavorir en el seu benestar físic i emocional.

Entrenador Personal  

A la seu de l’AFANOC a Lleida, els infants o adolescents que tenen o han tingut càncer poden adherir-se a aquest servei a través d’una derivació de la psicòloga de l’entitat, per treballar el cos i la ment.

Ioga Iyengar i Ioga oncològic

La pràctica del ioga reporta múltiples beneficis: redueix l’estrès emocional, allibera tensions, afavoreix el descans, potencia el dinamisme i la concentració i, sobretot, enforteix el cos i la ment. Des de les seus de l’AFANOC a Tarragona i Barcelona s’ofereixen sessions de ioga Iyengar per adults, i recentment s’han iniciat sessions de ioga oncològic per infants a l’hospital Maternoinfantil de Vall Hebron.

La Casa dels Xuklis

Es porten activitats dirigides als cuidadors/es com Zumba, Pilates i altres propostes dirigides al seu benestar.

ACTIVITATS DE BENESTAR

Si tens interès en alguna de les activitats, contacta'ns:

Barcelona
Tarragona
Lleida

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES