Història Posa’t la Gorra

Història del Posa't la Gorra

La campanya neix el 2001 de la necessitat de compartir en un entorn lúdic i festiu la realitat dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, amb l’objectiu de normalitzar la malaltia i pal·liar les necessitats que sorgeixen a partir del seu diagnòstic.

2001

LA CAMPANYA

El simbolisme i els valors que s’amaguen darrere de la imatge corporativa estan totalment alineats amb el “Posa’t la Gorra!”, que ha esdevingut la campanya més important de l’AFANOC i que en els últims anys ha donat més repercussió i ha significat un pilar fonamental en l’evolució de l’associació. La raó per la qual la gorra és la protagonista és que un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents a causa del tractament és la pèrdua de cabell i acostumen a cobrir-se el cap amb una gorra.

El to de la gorra sempre és festiu, alegre i positiu per reforçar els conceptes d’unió de la societat per donar suport als nens amb càncer i les seves famílies. La gorra va anar canviant de color per diferenciar cada edició. L’any 2011 es fa un salt qualitatiu en el seu disseny.

La campanya és la primera font de recursos per finançar els serveis que l’AFANOC ofereix des dels hospitals, delegacions i La Casa dels Xuklis. Per tant, el “Posa’t la Gorra!” és la campanya que més representa i identifica l’AFANOC.

0
VOLUNTARIS/ES
0
POBLACIONS
0
FESTES
0
GORRES DISTRÏBUIDES

2011

DISSENYADORS DE RENOM INTERNACIONAL S’IMPLIQUEN AMB LA CAMPANYA

Per primera vegada es va fer una gorra estampada que incloïa els Xuklis, uns essers amb la capacitat de xuclar els mals rotllos que genera el càncer infantil i que va crear Roser Capdevila com a identificatiu de La casa dels Xuklis. Aquesta gorra va ser creada per l’estudi Òndia Brand Marketing, vinculat a l’AFANOC. La gorra va ser tot un èxit.

Des de aleshores, l’AFANOC ha comptat amb la col.laboració de dissenyadors de renom internacional que han aportat la seva creativitat a la gorra. Va iniciar aquest nou canvi Jordi Labanda, seguit de; Kukuxumusu; Custo Dalmau; Roser Capdevila; Munich; Desigual

LA CASA DELS XUKLIS

Una llar d’acollida per les famílies que s’han de desplaçar per venir a fer el tractament als hospitals de referència de Barcelona.
ELS XUKLIS

ELS XUKLIS

Els Xuklis són uns essers màgics que tenen la capacitat de “xuklar“ els mals rotllos que el càncer infantil genera a l’entorn familiar.

2020

RÈCORD DE FESTES!

Aquesta última temporada 2020-2021 de festes ha estat molt bona per l’AFANOC. S’han realitzat un total de 9 festes en diferents poblacions. Aquesta xifra, és la més alta fins ara. De les poblacions i iniciatives que s’hi han sumat aquest últim any, destaquem l’estrena de Tàrrega.

Posa’t la Gorra! logo

L’AFANOC ha fet que el Posa’t la Gorra! sigui un símbol de solidaritat envers el càncer infantil tot normalitzant i sensibilitzant sobre la realitat d’aquesta malaltia a la societat.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.