Història de Posa't la gorra
Perquè una gorra?
Un dels efectes secundaris que pateixen els infants i adolescents a causa del tractament és la pèrdua de cabell, i acostumen a cobrir-se el cap amb una gorra.
La campanya
S’inicia l’any 2001 amb l’objectiu d’eliminar els estigmes i tabús que envoltaven la malaltia del càncer infantil, i de la necessitat de compartir la realitat d’aquestes famílies des d’un entorn lúdic i festiu.
Els valors que s’amaguen darrere de la imatge corporativa estan totalment alineats amb el “Posa’t la Gorra!”, que amb el temps, ha esdevingut la campanya més important de l’AFANOC, i que ha donat més repercussió i visibilitat a la seva tasca convertint-se en un pilar fonamental en l’evolució de l’associació.
El to de la gorra sempre és festiu, alegre i positiu per reforçar els conceptes d’unió de la societat per donar suport als infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.
La gorra canvia de disseny cada any, gràcies a la col·laboració de marques i dissenyadors internacionals que aporten la seva visió a la campanya, afegint un plus qualitatiu que les converteix en un article solidari de col·leccionista.
La campanya és la primera font de recursos per finançar els serveis que l’AFANOC ofereix des dels hospitals, les seus de Barcelona, Lleida, Tarragona i La Casa dels Xuklis.