Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Què és?

Qué ès RockpelsXuklis?

Des d’AFANOC s’impulsen diferents projectes per aconseguir recursos.

“ROCKPELSXUKLIS” és un d’ells i neix amb l’objectiu de donar suport a iniciatives musicals que vulguin posar el seu granet de sorra per ajudar a totes aquestes famílies i alhora fer visible la realitat dels joves amb càncer des d’espais que els identifiquin.

Els Inicis

L’any 2012, amb la intenció d’integrar la Casa dels Xuklis a l’entorn i al dia a dia del barri, l’Associació de Veïns de Montbau (AVVM), en complicitat amb l’AFANOC, va organitzar un esdeveniment musical en el marc de la seva festa major, al Pla de Montbau. Batejat aleshores com a “Xuklis Blues Festival”, es van recaptar fons per al projecte de la Casa dels Xuklis gràcies a la implicació de comerços, un servei de bar, guardioles i venda de marxandatge. El veïnat es va bolcar amb l’esdeveniment sentint que contribuïa i participava de manera activa en el manteniment de la Casa i els seus nous i especials veïns. Amb el temps, s’ha passat a nomenar “Xuklis-Festival” i empreses, entitats, comerços, bandes i grups locals de diferents estils s’hi han anat implicant de manera altruista, fent que el festival hagi crescut fins a consolidar-se com un esdeveniment musical de qualitat que sensibilitza sobre la realitat del càncer en adolescents i joves des d’espais on s’hi identifiquen.
Rocksdelsxuklis foto

Perquè Rock?

Els “Xuklis”, amb “K”, són uns éssers especials que tenen la virtut de “xuclar” els mals rotllos que genera el procés de la malaltia. Tot i que el seu nom ve de la paraula “xuclar”, escrivim Xuklis amb “K” per dotar-los de nom propi “K” , perquè té molta més força i perquè la “K” identifica els joves. Rockdelsxuklis

 

Res té tanta força com la paraula “rock”, ja que té molt de significat al darrere: joventut, força, poder, duresa, impacte, canvi i reivindicació.

En els seus inicis, el projecte va ser impulsat per persones que havien viscut la realitat del càncer en els seus fills/es i eren amants del blues i del rock. Els primers concerts es van realitzar amb bandes d’aquests estils musicals, però amb el temps es van anar afegint d’altres.

Per això, ROCKPELSXUKLIS vol ser una marca que inclogui tots els estils i projectes musicals des del rock fins al blues, passant pel heavy, el metal, el jazz, la clàssica, el hip-hop, l’òpera, el reggae, l’ska, el gòspel, el rap, el trap, i fins i tot les havaneres!

Quins Objectius té RockpelsXuklis

  • Sensibilitzar la societat a través de la música per donar a conèixer el càncer en infants i adolescents i les repercussions que se’n generen a partir del diagnòstic.
  • Generar recursos propis i promoure un model d’implicació i participacióciutadana a través d’un esdeveniment solidari.
  • Garantir la gratuïtat dels serveis que l’AFANOC ofereix a les famílies, tant als hospitals com a la Casa dels Xuklis i a les seus de Barcelona, Tarragona i Lleida.

Per altra banda, també permet oferir una oportunitat a les bandes i grups musicals per donar-se a conèixer sota el paraigua d’una entitat amb més de 30 anys de trajectòria, amb gran abast de difusió, que participa en els mitjans de comunicació massius des de la presència a televisions, ràdios, premsa, revistes, web i xarxes socials.

Incentivar les empreses, entitats i administracions a implicar-se en un recurs necessari i gestionat amb total transparència.

Facilitar que les persones puguin fer un donatiu des d’un espai lúdic mentre gaudeixen de la música, la cultura i la solidaritat.

La campanya RockpelsXuklis vol professionalitzar una part dels seus nous concerts i seguir amb el vessant semi professional i voluntària amb la qual va començar per continuar donant cabuda a tothom que hi vulgui participar.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES