Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Tarragona i Barcelona se sumen a la iniciativa de la teràpia amb gossos

Sis famílies participen d’aquesta activitat que vol millorar el funcionament social, físic, cognitiu i psicològic dels infants amb càncer

L’AFANOC juntament amb el projecte “Tan Amics”, i amb el suport de l’empresa Virbac com a patrocinadora de l’activitat, ha iniciat aquest mes de febrer una proposta de col·laboració basada en la intervenció assistida amb gossos, una activitat que vol promoure la millora del funcionament social, físic, cognitiu i psicològic dels infants i/o adolescents amb càncer.

Infants i adolescents de Barcelona en la primera sessió

La interacció dels infants participants amb els gossos contribueix a l’augment de la seva autoestima, la interacció social, a disminuir els nivells d’ansietat i millorar l’estat d’ànim i el seu benestar general. Per tant, els infants que hi participen han de presentar alguna situació física o emocional que sigui susceptible de ser millorada a través d’aquesta teràpia i han detenir l’autorització mèdica per tenir contacte amb animals. Amb aquesta iniciativa es pretén estimular la comunicació assertiva dels infants afavorint experiències positives que fomentin la confiança, l’activitat física i cognitiva a través de les tècniques d’ensinistrament bàsic de l’Agility i apropant el món dels gossos i la seva tinença responsable als participants.

Infants i adolescents de Tarragona en la primera sessió

El passat 18 de febrer va tenir lloc la primera sessió al Càmping Trillas de Tamarit (Tarragona) i el dia 28 es va començar al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, per als infants residents a Barcelona o rodalies, llocs que se cedeixen de manera gratuïta. En la teràpia, que es duu a terme cada quinze dies i té una durada de 60 minuts, es creen fitxes individuals d’intervenció per a cada participant on es marquen els diferents objectius a treballar amb cadascú d’ells.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES