Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Pel Dia Internacional de l’Infant amb Càncer “Dona’ns temps”

Posem l’accent en el temps d’acompanyament a l’infant amb càncer, clau en un procés on el seu moment vital es capgira

El més valuós que tenim els éssers humans és el temps. Quelcom que no es pot comprar, ni plantar, ni fabricar. Ignorem el temps que tindrem al llarg de la nostra vida i sabem que és relatiu, ja que en funció de com el gestionem, un minut pot fer-se etern, i una hora passar en un sospir.

Quan a un infant se li diagnostica un càncer, la gestió del seu temps serà determinant a l’hora de fer front al procés que viurà. Li caldrà atenció i acompanyament que l’ajudin en el nou dia a dia.  

Des de l’AFANOC enfoquem aquest acompanyament respectant els seu moment vital i procurant que la malaltia no l’impedeixi seguir jugant, aprenent, o estudiant. Que, en la mesura del possible, pugui viure les experiències i els estímuls imprescindibles per la seva formació i pel seu creixement. Des dels hospitals, des de casa i a la tornada a l’escola.  

Avui, Dia Internacional de l’Infant amb Càncer, volem posar l’accent  en aquest acompanyament, des de tots els àmbits del seu entorn, que junts puguem donar-li un temps de qualitat.

Ajuda’ns a donar-li aquest temps!

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES