L’AFANOC ofereix reflexoteràpia i massatge oncològic als pacients d’oncologia pediàtrica de l’hospital Sant Joan de Déu
Entrem a l’habitació d’un nen que està en tractament per explicar-li que avui el vindrem a filmar. Volem enregistrar la tasca de la Vanessa Arellano, terapeuta de l’AFANOC, que ofereix massatge oncològic i reflexoteràpia als pacients d’oncologia pediàtrica de l’hospital Sant Joan de Déu. El nen, que té 10 anys, no ens fa gaire cas, se’l veu enfadat i ni tan sols aixeca la mirada de la tauleta tàctil. Deduïm que mira dibuixos, alguna pel·lícula, o joc. Li preguntem amb ànim d’interactuar, però ell continua sense aixecar la mirada del dispositiu, tampoc contesta. El pare ens diu que avui no s’ha llevat amb bon peu, però que farà l’esforç de deixar-se filmar. Els ho agraïm. Sortim de l’habitació per anar a fer un cafè i preparar l’equip.
Arriba el moment de la filmació i dels quatre que som, dos ens quedem a fora per no atabalar. La Vanessa entra i es disposa a practicar-li la sessió de reflexoteràpia i/o massatge oncològic sota la mirada de les càmeres. Esperem a fora i encreuem els dits perquè tot surti bé.
Al cap de 40 minuts, l’equip surt amb la cara de satisfacció per la feina feta. Entrem per agrair la col·laboració i de seguida notem l’ambient distès, els nervis ja han passat. Ens crida especialment l’atenció el marcat canvi que s’ha produït en el nen. El seu rostre és un altre, se’l veu relaxat, lluminós, despert i molt més present. Ens parla!, i ens diu que ha rebut el massatge i que li ha agradat molt el de les cames i el dels peus. La Vanessa i jo ens mirem amb cara de complicitat i marxem més contentes per la transformació del nen que per l’èxit del rodatge.