Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L’AFANOC ofereix sessions de Ioga Oncològic per infants i adolescent que estan ingressats

A través d’un conveni de col·laboració amb “Ioga sense fronteres”, és una de les noves activitats de benestar que l’entitat ofereix a les famílies al servei d’Oncohematología pediàtrica de l’hospital Vall Hebron

Els beneficis de la pràctica del ioga són molts i més que coneguts, ja que és una pràctica que uneix els tres aspectes que conformen l’ésser humà: ment, cos, esperit. (Yug és l’arrel sànscrita significa unió)

L’objectiu principal del ioga és el de calmar la ment i el nucli de la pràctica consisteix a prendre consciència del propi cos a través de la respiració, l’observació dels moviments i de les sensacions corporals que aquests generen, és per això que el ioga es considera la millor eina d’autoconeixement.

Una ment en calma, viu en el moment present i pot afrontar qualsevol situació des d’una perspectiva serena i equànime.

Hi ha moltes maneres de practicar ioga, sempre que es dirigeixi cap aquests objectius, i es pot adaptar en funció de la necessitat o moment vital de cada persona i el seu cos.    

Tothom pot practicar ioga, però l’enfocament cap a un infant o adult ha de ser diferent per raons òbvies, ja que les dinàmiques del cos i de la ment són també diferents.

Quan parlem d’infants o adolescents que estan ingressats per un procés oncològic, la pràctica consisteix en moviments suaus i sessions curtes que, a través del joc, en el cas dels més petits, ajudin a prendre consciència de la respiració i l’estat emocional, atès que els infants viuen més en el moment present.

És especialment rellevant la persona que els guia, que ha d’estar formada amb coneixements d’anatomia, fisiologia i amb una bona base sobre la filosofia del ioga.

La Jèssica, a la imatge, és qui realitza les sessions a la planta, amb dedicació, paciència, i delicadesa.

Mireia Coma-Cros, experta en ioga terapèutic, ha estat l’artífex d’aquest acord entre l’AFANOC i “Ioga sense fronteres”, aquesta última, és una entitat sense ànim de lucre que el seu objectiu és portar el ioga a col·lectius vulnerables o desfavorits, el seu equip està format per gent jove que sap connectar ràpidament amb els infants i adolescents.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES