Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L’AFANOC lidera la formació de nous reflexòlegs per atendre pacients pediàtrics amb càncer

L’experiència amb nens i adults constata la utilitat de la Reflexoteràpia per a pal·liar alguns dels efectes secundaris de la malaltia i dels seus tractaments.

L’entitat va ser pionera l’any 2004, quan va implementar aquesta teràpia complementària a l’hospital Sant Joan de Déu de la mà de la Dra. Bibiana Carrasco, Cirurgiana Pediàtrica i Reflexòloga. Actualment, té una experiència de 18 anys en coordinació de l’Àrea de Massatge i Reflexoteràpia a AFANOC i coordinació de l’equip de Reflexoteràpia a la Unitat d’Onco-hematologia de S. Joan de Déu. La Dra. Bibiana és també Professora del Postgrau de Reflexoteràpia de l’Escola d’Infermeria de S. Joan de Déu.

La Dra. Bibiana Carrasco en un moment del curs.

“La reflexoteràpia té molt bona acceptació per part del pacient i la seva família, atès que la millora de qualitat de vida al llarg del procés de càncer és significativa. Els relaxa, els posa contents, millora el son, el restrenyiment, i redueix el dolor en reduir l’ansietat i la por”. Afirma la Dra. Carrasco.

El grup assitent al curs va demostrar molt interés, ganes i il·lusió.

Aquests dos primers caps de setmana de novembre La Casa dels Xuklis acull aquesta nova formació per a reflexòlegs amb les places exhaurides.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES