Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L’AFANOC celebra els 10 anys d’existència a Lleida amb un “Posa’t la Gorra!” espectacular

Rondava l’any 2013 quan en un petit despatx de només 20 metres quadrats, al Centre Cívic de Cappont, la Maite Montañés Blanco, mare d’una nena amb càncer, va reunir un petit grup de persones voluntàries i va posar en marxa el que aleshores volia ser la delegació de l’AFANOC a les terres de ponent.

La Maite, dona lluitadora i emprenedora per natura, anteriorment va impulsar i organitzar diferents esdeveniments solidaris, que van comptar amb presència  institucional. A més, com a mare afectada, va formar part de la junta de l’AFANOC des d’un primer moment.

Per tal de començar a buscar recursos, aquest petit equip liderat per ella, va organitzar la primera festa del “Posa’t la Gorra!” a la Seu Vella, amb tant empeny i il·lusió, que van aconseguir que tota la ciutadania es bolqués en bloc.

Gorra Lleida 2014
Primera festa del “Posa’t la Gorra!” a la Seu Vella de Lleida

Aquell primer èxit de la campanya va permetre canviar el petit despatx d’ubicació, formar el primer equip tècnic i ampliar la xarxa de voluntariat constituint així la seu de l’AFANOC a Lleida.

Avui dia, la Maite és la presidenta de l’AFANOC i la seu de Lleida compta amb un equip de quatre persones que han fet més de 3.600 intervencions, ha donat suport a més de 600 beneficiaris i ha posat en marxa un equip de més de 100 persones voluntàries.

Les festes de la gorra que s’han anat succeint any rere any, gràcies a la col·laboració de la Seu Vella, han distribuït més de 150.000 gorres pel territori i continuen sent la principal font de recursos de l’entitat.

Per celebrar aquests 10 anys de trajectòria, us esperem a tots i a totes el diumenge 5 de març.

La festa comptarà amb les col·laboracions estel·lars del Maglari la Marivi Chacon, que va ser qui va presentar la primera gorra a la Seu Vella.

Serà un dia molt especial que no us podeu perdre.

Més informació

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES