Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

En el Dia Internacional de l’Infant amb Càncer (15F), “mira més enllà”

Amb motiu d’aquesta commemoració, que s’escau el dia 15 de febrer, s’organitzaran diferents activitats per donar visibilitat a la tasca de l’AFANOC arreu del territori

En la celebració del Dia Internacional de l’Infant amb Càncer que s’escau el dia 15 de febrer, l’AFANOC convida tota la ciutadania a mirar més enllà la realitat del càncer infantil, el lema que centra la seva campanya anual. Mirar més enllà significa tenir una mirada neta, càlida i empàtica amb els nens i nenes que pateixen aquesta malaltia, posant èmfasi en la seva etapa vital d’infants i no tant en què són malalts o pacients. Una mirada que l’AFANOC vol que s’allunyi del sensacionalisme o l’aparença i que aprofundeixi en els somnis i esperances d’aquests infants.

Amb motiu d’aquesta commemoració s’organitzaran diverses activitats arreu del territori i accions a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials amb l’objectiu de donar visibilitat a la tasca que realitza l’AFANOC.

A Barcelona, al vestíbul de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron, a partir de les 10 hores, s’ubicarà un estand informatiu amb venda de marxandatge solidari i un fotomaton on tots aquells que s’apropin podran fotografiar-se i endur-se un record d’aquest dia.

A les ciutats de Tarragona (Rambla Nova cantonada amb el carrer Canyelles) i Reus (Plaça Prim), de les 10 a les 19 hores, l’AFANOC sortirà al carrer amb dos estands informatius i de marxandatge. També, les AFA’s de l’escola PAX de Tarragona i l’Escola Muralles de Montblanc organitzen, pels volts d’aquest dia, una xocolatada solidària per a recaptar fons pel càncer infantil.

• A Lleida, tindrà lloc l’acte de reconeixement a l’escola guanyadora de l’activitat proposada als centres educatius per la campanya del “Posa’t la Gorra!” del 2023 i es podrà gaudir d’un esmorzar solidari a la Xurreria Moreno. A més, les AFA’s de les escoles Riu Segre de Lleida, Els Til·lers d’Artesa de Lleida i l’Escola Mare de Déu del Carme d’Alcoletge muntaran un estand informatiu i de marxandatge i hi haurà activitats solidàries a pobles com El Cogul, Alpicat i Soses.

Música solidària

El dissabte dia 17 de febrer, a les 12.00 h, es farà un tast del nou disc solidari “Help! RockpelsXuklis”, del grup de música ‘Padrino & La Cosa Nostra’, a la plaça principal del centre comercial SOM Multiespai i també es podrà comprar, en format vinil i CD. Aquesta activitat està patrocinada per l’empresa de serveis funeraris ÀLTIMA amb motiu del Dia Internacional de l’Infant amb Càncer, en solidaritat amb l’AFANOC.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES