El tipus de llenguatge que s’utilitza pot influir en el procés de la malaltia
Els nens i nenes amb càncer no són herois ni molt menys superherois, tampoc lluiten ni es barallen en cap batalla; no porten cap bitxo ni cap monstre a dins; se’ls ha de permetre entristir, de tant en tant; i si no han perdut pes, no tenen mal color o no han perdut els cabells, no vol dir que estiguin millor que els altres que sí han tingut aquests símptomes. No es tracta de vèncer o perdre, cadascú ho porta com pot i se’ls hi ha de reconèixer el valor. El procés de la malaltia és un camí difícil que, sovint, espanta però que si es fa amb l’acompanyament necessari, es pot transitar amb una certa normalitat.
#CáncerInfantilSinCuentos és la nova campanya que llença la Federación Española de Padres de Niños con Cáncer (FEPNC) aquest mes de setembre, conjuntament amb les entitats que hi estem federades, i que posa el focus en l’impacte del llenguatge que sovint utilitzem en el càncer infantil, sense ser-ne conscients de les conseqüències que aquest pot tenir entre infants i adolescents en procés oncològic.
La campanya s’ha donat a conèixer la primera setmana de setembre de cara als mitjans i el dia 18 es publicarà el conte “Càncer Infantil Sin Cuentos”.
El conte consta de set il·lustracions on es representa aquest llenguatge erroni i on es proposen termes alternatius per parlar de la malaltia de manera correcte, més realista i acurada.
Al llarg del mes, aquestes il·lustracions es publicaran per xarxes juntament amb càpsules audiovisuals que parlaran del que proposa la il·lustració.
Aviat el podreu descarregar aquí!