Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Ampliem serveis, activitats i teràpies de suport per a tota la família de manera gratuïta

El procés del càncer infantil implica molts canvis pels quals no estem preparats i sovint pensem que no ho estem fent prou bé

Cuidar d’un fill o filla amb una malaltia de llarga durada com és el càncer infantil, no és fàcil, a l’impacte del diagnòstic, a banda de les pors i les inquietuds que aquest comporta, s’hi sumen una sèrie de canvis en la dinàmica personal i familiar que necessitaran suport per poder adaptar-s’hi.

Sentir que no ens en sortim, que ens envaeix el desànim, que no sabem com gestionar els nous conflictes familiars, que s’acumula massa tensió a les espatlles, que ens fem un embolic amb tants papers, que no entenem el llenguatge mèdic, que els altres fills o filles no troben el seu lloc, que necessitem, més que mai, sortir a respirar aire lliure.

L’AFANOC coneix molt bé aquesta realitat per això oferim serveis que estan pensats per donar resposta a cada situació de manera individual o grupal, que ajudin a les famílies amb aquesta nova i ambivalent vivència, i adquirir eines per gestionar el nou dia a dia amb acompanyament professional terapèutic i confidencial.

Recentment, la seu de Barcelona, ubicada a La Casa dels Xuklis, ha ampliat serveis per oferir-los a les famílies de l’àrea metropolitana que tenen els seus i les seves filles ingressats als hospitals referents per tal que puguin gaudir d’activitats de benestar que les ajudin amb la gestió del nou dia a dia.

Aquests serveis s’ofereixen a les famílies també des de cada una de les seus que l’entitat té a territori i d’altres des dels hospitals. Podeu consultar les activitats específiques de cada seu en aquesta graella.

També oferim activitats pels fills i filles dels pares i mares que venen a teràpia, massatge, o qualsevol de les altres activitats ofertes. Aquests són Artteràpia i Musicoteràpia, activitats que també es fan a l’hospital de la Vall Hebron pels infants que estan ingressats i que inclouen Ioga oncològic, Taller de creativitat i narracions orals de contacontes.

Us animem a inscriure-us i sol·licitar els nostres serveis a qualsevol de les seus.

Barcelona: 93. 237. 79.79 / barcelona@afanoc.org
Tarragona: 977.228.712 / tarragona@afanoc.org
  Lleida: 973.216.058 / lleida@afanoc.org

  BARCELONA

  L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

  LLEIDA

  La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

  TARRAGONA

  Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

  DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES