Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Visitem la Unitat de Medicina Integrativa en l’àmbit de l’Oncologia a l’Hospital Sant Joan de Déu

La Unitat (UOPI) regula les activitats de teràpies complementàries que es realitzen al centre

Tan senzill com conèixer les necessitats de cada pacient i buscar la teràpia que pugui ser més útil en cada situació. Les tècniques que s’estan oferint actualment: reflexoteràpia, massatge oncològic, musicoteràpia, artteràpia, entre d’altres.

Tots els professionals que desenvolupen aquestes activitats estan vinculats a entitats, que com l’AFANOC, tenen convenis de col·laboració amb l’hospital.

La Dra. Esther Martínez,  pediatra i especialista en acupuntura i aromateràpia, encarregada de la nova UOPI al nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, forma part de l’equip mèdic present a les sessions clíniques d’oncologia per conèixer i intercanviar tota la informació sobre l’evolució clínica de cada pacient, i és qui coordina als professionals per organitzar la feina.

L’AFANOC ha estat la primera entitat que s’ha incorporat a l’equip de treball de la Unitat, ja que des de l’any 2004 està present a l’hospital amb els seus professionals reflexòlegs, que coordinats des d’un inici per la Dra. Bibiana Carrasco, i ara per Vanessa Arellano, que està en contacte permanent amb la Dra. Martínez i l’equip d’infermeria, per conèixer les prioritats de tractament en cada moment i així optimitzar el servei i no sobredosificar als nens i nenes. La creació d’aquesta Unitat de Medicina Integrativa en un hospital de referència funciona com a unitat pionera, i els pacients es beneficiaran d’aquests serveis complementaris que l’ajudaran a tenir millor qualitat de vida al llarg del procés oncològic.

Pediatric Cancer Center de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES