El Posa’t la Gorra viatja per tot arreu gràcies a l’impuls de ciutadans i la implicació de poblacions que se la fan seva

L’any 2001, un grup de pares, mares, amics i familiars dels infants i adolescents amb càncer i l’equip de professionals que avui forma l’AFANOC, va decidir crear una campanya que els ajudés a llençar un missatge positiu vers la societat sobre l’experiència que els hi havia tocat viure: la de tenir els seus fills o filles malalts de càncer. Ells sols varen haver de fer front a totes les mancances que se’n derivaven d’aquella situació tremenda, desconeguda i que feia molta por, però sobretot varen haver d’enfrontar-se als estigmes i tabús que l’envoltaven.

Calia donar resposta, calia sensibilitzar la gent i es varen marcar molt objectius, la majoria dels quals s’han assolit. Però sobretot hi havia una necessitat molt gran: s’havia de poder transmetre a la societat que aquests nens i nenes no eren pas diferents dels altres i que amb suport i les eines adients, les famílies podien fer front a una situació molt difícil. I això s’havia de fer de manera distesa, en un entorn lúdic i festiu que és on millor es troben els nens i nenes. Tots, els que estan malalts i els que no.

Naixia així la campanya Posa’t la gorra! amb la gorra com a símbol de solidaritat i que no ha parat de créixer. Perquè Posant-nos la gorra, som iguals als ulls dels infants i adolescents amb càncer, posant-nos la gorra i els hi diem a les famílies que no estan soles.

Ara, ja s’han fet 16 edicions a Barcelona, 15 a Tarragona i 4 a Lleida més moltes altres a diferents poblacions: 10 a Molins de Rei, 1 a Tàrrega, 2 a Balaguer, 4 a Sitges, 1 a Santa Coloma de Gramenet i 1 a Sort.

I molt recentment, el passat 3 de setembre la ciutat de Montblanc es va sumar a la campanya de la mà d’un pare usuari de La casa dels Xuklis, coneixedor d’aquesta realitat i també amb la necessitat de compartir, donar a conèixer i fer partícips als seus veïns i conciutadans per tal de sensibilitzar-los. La festa va ser un èxit i la ciutadania s’hi va bolcar. Des d’aquí el nostre agraïment més sincer. (veieu les imatges).

I el pròxim 24 de setembre serà Mollerussa!

Des d’AFANOC no ens cansem d’agrair la implicació, la complicitat i el compromís amb la nostra causa i ens omple de satisfacció veure com aquell missatge primigeni ha anat calant a la societat que ja sap que hi ha al darrere d’aquest senzill gest com és posar-se una gorra.

Gràcies a tots i a totes!!