Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Tornar a casa: la importància d’afrontar el nou dia a dia

El binomi AFANOC-família és clau més enllà de l’hospital

El diagnòstic de càncer en un fill o filla suposa un abans i un després en la vida d’una família, fet que requereix readaptar les rutines familiars. La tornada a casa, després d’haver passat un període d’ingrés i tractament hospitalari, reobre nous dubtes i incerteses que és millor afrontar acompanyats. Per aquest motiu, l’AFANOC té presència a tot el territori, a través de les seves seus, per tal d’oferir espais, serveis i activitats per al benestar de les famílies en aquesta nova etapa.

Actualment, l’AFANOC compta amb seus a Barcelona (ubicada a La casa dels Xuklis), a Tarragona i a Lleida. A més, s’està treballant perquè, en breu, Girona també compti amb una seu pròpia i pugui atendre les famílies del territori amb un infant o adolescent amb càncer. El primer “Posa’t la gorra!” de les comarques gironines, que se celebrarà aquest pròxim mes de setembre a Breda, farà visible la necessitat urgent de disposar d’una seu així com també els projectes que l’entitat està impulsant en aquesta província. 

seus barcelona cos noti

Seu de Barcelona

Miguel Javaloy, actual membre de la junta de l’AFANOC, va iniciar aquest mateix projecte a Tarragona l’any 2004 i, nou anys més tard, al 2013, Maite Montañés, l’actual presidenta de l’entitat, ho va fer a Lleida.

seu tarragona noti

Seu de Tarragona


seu lleida noti cos (1)

Seu de Lleida

seu tarragona

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES