Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Nova edició de ‘Tastem l’empatia’ a Lleida per apropar el càncer infantil als centres educatius

Cicle de xerrades per trencar mites i tabús al voltant de la malaltia

La seu de l’AFANOC a Lleida ha posat en marxa una nova edició del projecte ‘Tastem l’empatia’, el cicle de xerrades de sensibilització que s’ofereixen als centres educatius amb l’objectiu d’apropar la realitat del càncer infantil als alumnes. Les dues primeres sessions han estat a l’escola Pràctiques II de Lleida i ja n’hi ha més d’una quinzena programades.

L’entorn educatiu d’un infant o adolescent, juntament amb la seva família, són la base del seu desenvolupament social i emocional. També, i encara amb més motiu, quan hi ha un diagnòstic de càncer. Per això, des de la nostra entitat treballem per deixar de banda les pors i els mites que puguin dificultar la normalització d’aquesta malaltia i oferim als centres educatius aquestes sessions.

En elles, els alumnes aprenen a posar-se en el lloc d’un company o companya amb càncer i quina és la millor manera estar al seu costat. A través de les explicacions i de les respostes als seus dubtes, obtenen la informació i les eines per poder gestionar i acompanyar de la millor manera el seu amic o amiga amb càncer des del diagnòstic fins al seu retorn a casa i a l’escola.

A banda, des de l’inici del curs escolar també tenim en marxa a l’AFANOC Lleida el projecte ‘Junts som més forts’ de Servei Comunitari als instituts amb l’objectiu de potenciar el compromís social tant del centre com de l’alumnat.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES