Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Més de 40 docents participen en la formació dels mestres a domicili

Més endavant s’oferirà una xerrada sobre com afrontar el final de vida

El responsable de l’àrea educativa de l’AFANOC Tarragona, Jordi Rodríguez, va impartir una xerrada d’assessorament i orientació el passat 14 de febrer, al Complex Educatiu de Tarragona, enfocada a docents amb alumnat que es troba en un procés oncològic. Van participar-hi un total de 42 docents que formen part de la coordinadora de l’Atenció Educativa a Domicili de Tarragona. En el transcurs d’aquesta segona xerrada, en aquesta ocasió presencial, es va aprofitar per presentar la guia per a docents de l’AFANOC.

Un moment de la xerrada al Complex Educatiu de Tarragona

Segons Rodríguez, “l’equip d’Atenció Educativa Domiciliària és molt important durant l’etapa educativa dels infants i joves que pateixen càncer, ja que seran els referents educatius directes que tindran durant una llarga temporada, en la majoria dels casos, i fins que puguin tornar als seus centres educatius”. A més, afegeix que “són molts els docents que, per primera vegada, atenen un cas oncològic i tenen molts dubtes i preguntes respecte la malaltia i les seqüeles o efectes secundaris que poden esdevenir dels tractaments dels seus alumnes”. En l’intercanvi d’impressions, dubtes i preguntes, va sorgir la demanda de poder realitzar una altra xerrada més enfocada en l’etapa de final de vida i el dol, formació que ja s’està preparant.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES