Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ens fa entrega de l’espasa d’honor

Enguany, l’acte de cloenda de la Setmana Medieval de Montblanc ha tingut un caràcter solidari

La vila de Montblanc ha clos aquest dilluns, dia 1 de maig, la 36a Setmana Medieval i ho ha fet d’una manera solidària. L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha lliurat la seva espasa d’honor a l’AFANOC en reconeixement a la seva tasca amb els infants i adolescents amb càncer i les seves famílies.

L’església de Santa Maria de Montblanc es va omplir a vessar en l’acte de cloenda que es va iniciar amb l’espectacle “Dones de llegenda”, una representació, estrenada l’any passat, amb la voluntat de reflexionar sobre les situacions quotidianes que vivien les dones en l’època medieval. Seguidament, els parlaments institucionals van donar pas al lliurament de l’Espasa que va recollir, en representació de totes, una família de l’AFANOC resident a Montblanc.

La vicepresidenta de l’AFANOC, Montse Florensa, en la seva intervenció, va remarcar que “aquest guardó dona visibilitat a la nostra tasca i ens encoratja a seguir endavant”. Florensa va recordar els orígens de l’AFANOC i els objectius assolits en els més de 30 anys. “Han estat molts els objectius assolits des de canvis en les lleis, la millora dels espais hospitalaris, campanyes de sensibilització i la Casa dels Xuklis, un recurs temporal d’allotjament per a les famílies mentre reben el tractament als hospitals de referència”. Florensa també va fer al·lusió a l’acompanyament que l’AFANOC ha fet i fa a diverses famílies del poble i com els convilatans han estat un exemple d’implicació i solidaritat com, per exemple, amb la travessa solidària, els punts de venda i moltes altres activitats que s’han organitzat.

En el transcurs de l’acte, que va comptar amb representants de l’Ajuntament, del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de la Delegació del Govern de la Generalitat i dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat, entre d’altres, els participants de la festa es van posar la gorra solidària de l’AFANOC, un moment molt emotiu i llargament aplaudit pels assistents. L’acte es va cloure amb la signatura de la vicepresidenta de l’AFANOC al llibre d’honor de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES