Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L’AFANOC rep la Conselleria d’Educació a La Casa dels Xuklis

Amb l’objectiu de donar a conèixer el recurs i fer propostes de millora en l’atenció educativa dels infants i adolescents amb càncer

Aquest matí els Xuklis han tingut l’honor de conèixer als màxims responsables de l’educació en el nostre país. La comitiva ha estat encapçalada per l’Hble. Josep G. Cambray, conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que ha vingut acompanyat de la Sra. Núria Mora, secretària de Transformació Educativa; el Sr. Pere Masó, delegat d’Educació a Barcelona; i la Sra. Gemma Espanyol, cap del Gabinet del conseller.

Han estat rebuts pels membres de la junta i l’equip de l’AFANOC. La benvinguda ha estat a càrrec de la nostra presidenta, la Sra. Maite Montañes Blanco, acompanyada del Sr. Josep Cruz, tresorer de l’entitat.

Els membres de l’AFANOC han tingut l’oportunitat de seure en reunió amb la conselleria per explicar el seu projecte educatiu, on el Sr Jose Moreno i Sra. Victoria Cano, educadors socials de l’entitat amb el suport del Sr. Narcís Serrats Macau, gerent de l’AFANOC, i els membres de la Junta Directiva han exposat la situació actual del projecte educatiu i han pogut fer demandes de millora, especialment en l’àmbit domiciliari, ja que es considera clau pel benestar emocional de l’infant, la combinació de l’atenció domiciliaria amb atenció del centre educatiu.  

El conseller Cambray , tot i ser la primera vegada que visitava el recurs de La Casa dels Xuklis,  on actualment els mestres d’ AED realitzen l’atenció educativa, és coneixedor del nostre projecte educatiu, ja que va participar en la presentació de la Guia de Mestres que l’AFANOC va donar a conèixer el setembre de 2021.

Després de la reunió, tots plegats han fet una volta per les instal·lacions, que han rebut els elogis de la comitiva d’educació, tant per l’estat i la qualitat dels espais com per la tasca que s’hi realitza.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES