Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

L’AFANOC participa en el curs de voluntariat en l’àmbit oncològic de la FECEC

Una trentena de persones voluntàries en l’àmbit oncològic s’han format aquest febrer en el Curs de voluntariat en l’àmbit oncològic que la FECEC, Junts contra el Càncer ha organitzat juntament amb la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) a Barcelona.

Durant tres jornades, les persones assistents al curs han rebut totes les eines i recursos necessaris per realitzar els diferents voluntariats en l’àmbit oncològic. En aquesta edició que se celebra a la seu de la Federació Catalana d’entitats contra el Càncer hi ha moltes persones que es dediquen o volen dedicar-se al voluntariat hospitalari i infantil, principalment.

En les tres jornades que dura la formació han aprés què és la malaltia, com poden ajudar les persones que estan malaltes i els seus familiars davant les diferents situacions que travessen al llarg de la seva malaltia i resolen dubtes i inquietuds que puguin sorgir durant la formació.

Algunes de les persones assistens amb la Irene Costa, coordinadora del voluntariat de l’AFANOC.

Patrícia Missé, psicooncòloga de la Fundació Oncolliga; el Dr. Eduard Batiste-Alentorn, metge oncòleg i membre de la Junta directiva de la FECEC; Jordi Abad, treballador social i Coordinador de voluntariat assistencial a la Fundació Oncolliga; i Irene Costa: psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC (tercera per la dreta de la primera fila) han estat els formadors d’aquest curs.

*La formació dels equips de voluntariat  i la dels seus coordinadors és bàsica per donar eines i recursos per poder desenvolupar correctament l’acció voluntària. La FECEC, independentment de la formació del voluntariat específica que cada entitat desenvolupa, ofereix, des de l’any 2006, una formació bàsica als voluntaris, reconeguda dins el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i coorganitzada amb la Federació Catalana Voluntariat SocialCurs bàsic de formació de voluntariat en l’àmbit oncològic i Curs d’aprofundiment del voluntariat en l’àmbit oncològic Les diferents entitats de lluita contra el càncer  ofereixen formació al voluntaris a mida dels programes que desenvolupen.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES