El llibre s’ha presentat coincidint amb el Dia Internacional de l’Infant amb Càncer, el 15 de febrer, i en el marc de l’exposició “Univers Xukli?, posa’t la gorra i explora’l al Palau Robert”.
Un somni complert i una fita més aconseguida. Després de molts anys, l’AFANOC compta amb una publicació que dona a conèixer la història de l’origen d’aquests éssers fantàstics tan antics com la humanitat: els Xuklis. Un secret que ha estat guardat des de fa molts segles i que ara, amb motiu del Dia Internacional de l’Infant amb Càncer, ha vist la llum en forma de conte. Va dedicat a tots els nens i nenes que han viscut o viuen la malaltia del càncer.
El contacontes Blai Senabre, voluntari de l’AFANOC a l’Hospital de la Vall d’Hebron, va obrir l’acte de presentació explicant, d’una manera molt dinàmica i divertida, tots els assistents com i quan es van descobrir els Xuklis. Va ser en un Congrés de científics i inventors d’arreu del món a Collserola! I va donar resposta a per què hi ha tants Xuklis al món. Trobareu la resposta en el llibre.
Blai Senabre va ser l’encarregat d’explicar el conte a petits i grans.
La segona part de l’acte va consistir en una taula rodona, conduïda pel reconegut periodista del TN Comarques de TV3, Pere Bosch, amb totes les parts implicades en aquest llibre: l’autor del llibre, Jaume Buixó, la il·lustradora, Marta Capdevila, la dissenyadora Helena Batet i, dels “pares” dels Xuklis, Dani Freixes i Roser Capdevila. També van intervenir dues representants de l’AFANOC, Maite Golmayo i Gina Pla, de l’àrea de Comunicació de l’entitat.
Gràcies a les anècdotes i experiències compartides per tots ells i elles vam saber quan i com va començar a gestar-se el projecte del llibre, la implicació de cadascun d’ells com també l’origen dels Xuklis i com es van començar a instal·lar en els hospitals i en la Casa.
D’esquerra a dreta: Pere Bosch, Maite Golmayo, Gina Pla, Dani Freixes, Roser Capdevila, Jaume Buixó, Helena Batet i Marta Capdevila.
“M’omple de felicitat aquest llibre, ha estat un honor poder-lo escriure i col·laborar amb la gran tasca que fa l’AFANOC. M’ho heu posat tot molt fàcil”, va manifestar l’autor del conte, Jaume Buixó.
El llibre, que pot ser l’inici de futures publicacions, es pot adquirir a la botiga solidària del web i a les seus de l’AFANOC (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona).