Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Famílies de les comarques gironines exerceixen d’ambaixadores de l’AFANOC  

La presència de l’entitat s’incrementa a través d’activitats solidàries organitzades per famílies que han passat per La Casa dels Xuklis

Des que La Casa dels Xuklis va obrir les portes, han estat moltes les famílies de la comarca de Girona que s’hi han allotjat a causa del procés oncològic dels seus fills o filles.  I quan tornen a casa, s’adonen que, d’alguna manera, formen part del projecte de l’AFANOC i volen contribuir-hi aportant recursos perquè saben com és d’important el seu manteniment. 

Al llarg dels anys han estat molts els projectes solidaris que s’han portat a terme: des de curses populars a Vilobí d’Onyar, vermuts solidaris a Arbúcies, trencades de mona a Olot, tornejos de futbol, activitats escolars, concerts solidaris, etc. Activitats de caràcter popular organitzades per persones que coneixen molt bé que significa tenir un allotjament lluny de casa quan has d’estar a prop de l’hospital.

Persones que ja són autèntiques ambaixadores de l’AFANOC, atès que ningú com elles pot explicar de què va aquest projecte, el suport que suposa, i sobretot, la necessitat de la seva existència.

Recentment, es va tornar a celebrar el torneig Memorial Arnau Serrats a Olot, que va aplegar familiars i amics en un acte molt emotiu i va comptar amb presència institucional i representants de l’AFANOC.

En Lluís és d’Olot, és pare, amic i col·laborador incansable de l’entitat. A través de la seva experiència explica als mitjans la importància de mantenir un recurs com el de La Casa dels Xuklis i també la necessitat que l’AFANOC compti amb una seu a Girona per tal de continuar atenent aquestes famílies un cop tornen a casa.

L’AFANOC actualment, compta amb seus a Barcelona, Lleida i Tarragona per tal d’estar a prop de les famílies atès que el procés oncològic no s’acaba amb la sortida de l’hospital. La tornada a casa també necessita suport perquè l’experiència de la malaltia marca un abans i un després en les dinàmiques familiars. Una seu a Girona significaria una millora en l’acompanyament de totes aquestes famílies.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES