Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Els joves de l’AFANOC es troben a Bellver de Cerdanya

Formen part dels grups de joves de les seus de Barcelona, Tarragona i Lleida

Una trentena d’adolescents i joves fins a 25 anys vinculats a l’AFANOC Barcelona, Tarragona i Lleida han participat del divendres 31 de març al diumenge 2 d’abril en l’estada de cap de setmana que l’AFANOC convoca un cop l’any. Una oportunitat que els joves tenen per a conviure amb d’altres nois i noies de la seva edat, jugar, aprendre i gaudir de la natura. En aquesta ocasió, la trobada s’ha fet a Bellver de Cerdanya.

Durant l’estada, els joves han fet un petit tast del món de l’equitació, una activitat d’autosuperació per a alguns d’ells que els ha permès muntar a cavall i, fins i tot, fer una petita ruta. Al llarg del cap de setmana, també han participat en diferents dinàmiques grupals com l’Assemblea jove, un espai que els ha brindat l’oportunitat d’aportar les seves iniciatives, reflexionar i escoltar i compartir les seves inquietuds amb els seus companys i companyes.

D’entre les propostes sorgides a l’Assemblea, hi ha la creació d’una imatge que els identifiqui com a grup, l’elaboració d’un vídeo que ajudi a aquells adolescents o joves que es tanquen en si mateixos arran de la malaltia o el suggeriment de fer més trobades conjuntes de les tres seus.

Els nois i noies participants en les estades, acompanyats dels tècnics de l’AFANOC i alguns voluntaris, formen part del grup de joves de cada territori on es troben regularment per a realitzar activitats lúdiques. A més, a l’estiu s’organitzen unes colònies adreçades a infants i adolescents que han tingut càncer i als seus respectius germans i germanes.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES