Alícia Pola, mare afectada i membre de la junta de l’entitat, aconsegueix el suport dels ajuntaments per portar a terme la festa que reunirà a les famílies que han viscut la realitat del càncer infantil.
Així és com van començar els projectes de l’entitat a Lleida i Tarragona, a través de famílies afectades que es van trobar amb la necessitat de continuar rebent suport i atenció psicoemocional, atès que el procés del càncer infantil no s’acaba amb la sortida dels hospitals. Amb la tornada a casa, acostumen a aparèixer dubtes de caràcter diferent sobre com fer front al nou dia a dia. Tot resulta nou, ja que s’experimenta un “abans i un després” que requereix una readaptació de les rutines familiars, amb tot el que això comporta. Reprendre la quotidianitat després d’una experiència com aquesta, amb altes dosis d’estrès, també requereix suport i acompanyament.
Miquel Javaloy, actual membre de la junta de l’AFANOC, va iniciar la seu a Tarragona l’any 2004, Maite Montañes, actual presidenta de l’entitat, ho va fer a Lleida el 2013. Esperem que aquest pròxim 2024 l’AFANOC pugui comptar amb una seu a Girona que pugui donar servei a les famílies de la província.
La celebració d’un “Posa’t la gorra!”, és la millor carta de presentació per donar a conèixer els projectes de l’entitat a territori, indispensable per generar sinergies i vincles, tant amb la ciutadania com amb les administracions.
Desitgem que la festa sigui un èxit d’assistència i que el 9 de setembre puguem omplir Breda de gorres, festa, solidaritat i complicitats!