Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

El “Posa’t la gorra!” arriba a Breda per plantar la llavor d’una seu de l’AFANOC a Girona

Alícia Pola, mare afectada i membre de la junta de l’entitat, aconsegueix el suport dels ajuntaments per portar a terme la festa que reunirà a les famílies que han viscut la realitat del càncer infantil.

Així és com van començar els projectes de l’entitat a Lleida i Tarragona, a través de famílies afectades que es van trobar amb la necessitat de continuar rebent suport i atenció psicoemocional, atès que el procés del càncer infantil no s’acaba amb la sortida dels hospitals. Amb la tornada a casa, acostumen a aparèixer dubtes de caràcter diferent sobre com fer front al nou dia a dia. Tot resulta nou, ja que s’experimenta un “abans i un després” que requereix una readaptació de les rutines familiars, amb tot el que això comporta. Reprendre la quotidianitat després d’una experiència com aquesta, amb altes dosis d’estrès, també requereix suport i acompanyament

Miquel Javaloy, actual membre de la junta de l’AFANOC, va iniciar la seu a Tarragona l’any 2004, Maite Montañes, actual presidenta de l’entitat, ho va fer a Lleida el 2013. Esperem que aquest pròxim 2024 l’AFANOC pugui comptar amb una seu a Girona que pugui donar servei a les famílies de la província.  

La celebració d’un “Posa’t la gorra!”, és la millor carta de presentació per donar a conèixer els projectes de l’entitat a territori, indispensable per generar sinergies i vincles, tant amb la ciutadania com amb les administracions.

Desitgem que la festa sigui un èxit d’assistència i que el 9 de setembre puguem omplir Breda de gorres, festa, solidaritat i complicitats!

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES