Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

El grup d’adolescents ja és present a les seus de Lleida, Tarragona i Barcelona 

L’AFANOC proposa activitats lúdiques específiques per als nois i noies de 12 a 16 anys

Proposar trobades periòdiques de caràcter lúdic i fer cohesió de grup. Aquests són els dos objectius principals de la nova proposta que l’AFANOC està oferint als nois i noies de 12 a 16 anys que han viscut de prop la realitat del càncer infantil, ja sigui en primera persona, o com a germans o germanes. Fins fa poc, alguns d’aquests nois i noies —els que tenien 14 a 16 anys—formaven part del grup de joves de l’AFANOC que arriba fins als 21 anys, una franja d’edat força àmplia i que, sovint, no responia a les necessitats d’aquests adolescents mentre que els infants més grans, de 12 i 13 anys, només podien participar de les activitats d’oci i lleure en família, però no pertanyien a cap grup concret. Ara, doncs, cada seu ha conformat el seu propi grup amb nois i noies d’aquesta franja d’edat.

Grup d’adolescents de Lleida i Tarragona.

La seu de l’AFANOC a Lleida va iniciar el grup d’adolescents el mes de setembre de 2022 seguida de Tarragona, que ho ha fet a inicis d’aquest nou curs escolar i de Barcelona, que tot just ara comença. Sortides al Salting, la Bolera, a un Escape Room, al Kàrting o sortides temàtiques en festes com el Halloween, entre d’altres, són algunes de les propostes que l’AFANOC ha ofert als adolescents perquè, a través del lleure, puguin retornar poc a poc a la normalitat i, al mateix temps, gaudir de l’experiència.

Actualment, l’AFANOC ofereix la possibilitat de formar part del grup d’adolescents (12-16 anys), del grup de joves (16-21 anys) o bé dels +21 anys, segons l’edat del participant. Aquest darrer, el grup +21 està format per nois i noies que han format part del grup d’adolescents i de joves i, ara, col·laboren amb l’AFANOC per a continuar vinculats a l’entitat. Ho fan de diferents maneres: tasques de voluntariat, xerrades de sensibilització a les escoles o participant de les activitats plantejades.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES