Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Educar, motivar i conscienciar per canviar la mirada

Xerrades que van més enllà d’informar sobre el càncer infantil

Una de les tasques de l’AFANOC és la de fer xerrades als centres educatius per informar sobre la malaltia, trencar mites, estigmes i tabús que l’envolten. Això es fa especialment necessari, quan hi ha algun alumne que visqui aquesta realitat en el si de la seva família.

La relació amb el centre educatiu és vital per entendre que els passa als infants o adolescents que estan malalts i com relacionar-nos-hi des de la normalitat.

Però quan els alumnes es fan seu el projecte de l’AFANOC, es converteixen en una veu nova, necessària, que transmet aquesta realitat d’igual a igual, i el seu propi idioma i des d’un dels entorns més importants, l’escola.

Aquest és el cas dels alumnes de 1r de l’ESO de CE Montseny al Poble Nou, que han triat l’AFANOC per tercer any consecutiu en la seva assignatura de “Projectes” creant una campanya de difusió interna, dirigida a altres companys d’altres cursos del centre educatiu, fent d’altaveu de la tasca de la nostra entitat.

Trobades amb estudiants de màsters

Sovint, molts estudiants de diferents disciplines contacten amb nosaltres per portar a terme els seus Treballs de fi de carrera, treball de fi de màster o treballs de recerca.

A l’AFANOC, organitzem mensualment trobades presencials a La Casa dels Xuklis, on els informem sobre l’entitat, i de com realitzem l’acompanyem, tant a les famílies com els nens, nenes i joves que atenem, i dels diferents serveis que oferim i activitats que portem a terme. 

Aquestes trobades permeten crear un espai molt enriquidor, on poder compartir, crear coneixement, i donar major qualitat a tots els seus treballs, gràcies a totes les diferents aportacions i interrogants que ens formulen.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES