Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Connexions que generen complicitats inesperades

Adolescents de La casa dels Xuklis coneixen els seus ídols de la Kings League, en viu i en directe gràcies a la connexió d’un pare amb el seu fill

En Dani és el pare del Jan, un adolescent que està en tractament per una leucèmia i tots dos estan allotjats a La casa dels Xuklis. En Jan, igual que molts altres joves, és un fan seguidor d’aquest nou concepte de futbol liderat per Gerard Piqué i una banda   “d’estreamers” i “influencers” que triomfen a xarxes socials com Twich , Tik-Tok, etc,  amb milions de seguidors i seguidores. Es tracta de la Kings League, un entreteniment que desperta passions entre el públic jove pel seu format diferent i un idioma propi que traspassa les pantalles dels dispositius.

En les malalties de llarga durada, el temps te un altre ritme, els dies són més llargs i les hores sovint es poden fer eternes. Qualsevol entreteniment és més que ben rebut per no dir vital. A més, aquest temps es comparteix més amb la família que amb les amistats, el contrari  del que és habitual en la vida d’un adolescent , atès que és una edat que de per si costa connectar amb els adults.

Però la Kings League va fer la màgia entre aquest pare i fill propiciant una complicitat que, en paraules d’en Dani “ probablement no hagués passat sense la malaltia i la situació que malauradament ens ha tocat viure”.

Moments bons que també hi son en els procés del càncer infantil. I així ho explica en un missatge d’agraïment que va enviar al programa: “Han sigut hores d’entreteniment que ens han acompanyat i allunyat d’una duresa difícil d’explicar. Hores i hores compartint amb el Jan, debatent, comentant i gaudint del show i els seus protagonistes. Quan d’aquí uns anys mirem enrere, recordarem amb estima les hores que vam passar junts no pensant en res més que la Kings League. De les coses “guapes” que salvarem de tot això” Acaba dient.

La resposta del programa no es va fer esperar i va tornar en forma d’invitació al mateix plató, invitació que es va fer extensiva a cinc adolescents més allotjats a La Casa dels Xuklis. Joves amb les seves famílies, que igual que en Jan i el Dani, també compten amb la seva pròpia historia de complicitat i connexió gràcies a la Kings League , va ser  una nit que tots recordaran!

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES