Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Ampliem l’equip tècnic incorporant nous professionals del Treball Social als hospitals  

A partir d’un estudi, assessorem, acompanyem i dotem les famílies amb la informació relativa a les prestacions i serveis existents

L’AFANOC creix! I per tal de garantir la qualitat dels seus serveis, aquest 2023 ha incorporat noves figures que se sumen a una plantilla que ja suma 27 treballadors i treballadores, repartits entre les seus de Barcelona, Lleida i Tarragona.

Així doncs , l’Àrea de Treball Social de l’AFANOC ja és present als dos hospitals de referència de la ciutat de Barcelona. D’una banda es potencia la presència a Vall Hebron i s’inaugura a Sant Joan de Déu. També s’amplia a Tarragona i Lleida, sumant un total de cinc nous professionals.

Aquesta figura és molt important ja que a l’impacte del diagnòstic, s’hi sumen tota una sèrie de canvis que poden afegir més angoixa i malestar al que ja existeix, perquè la família haurà d’assumir uns canvis organitzatius,  com trobar un allotjament proper a l’hospital (en el cas que es visqui fora de Barcelona), pensar en la cura dels altres fills/es,  o reconduir la situació laboral dels pares o mares.

Des de Treball Social, a partir d’un estudi sociofamiliar, se les assessora i se les acompanya , dotant-les de tota la informació relativa a les prestacions i serveis existents, fent una valoració tècnica en cada cas. Alhora que es detecten necessitats i es realitza una coordinació extra hospitalària, es vincula a la família amb els recursos públics i privats, així com se les empodera per mobilitzar els recursos personals i es fa un seguiment al llarg de tot el procés de la malaltia.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES