Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Alumnes de la UdL confeccionen material didàctic en forma de Xukli per a l’AFANOC

Futurs educadors i educadores confeccionen material didàctic per tal d’aportar un valor afegit a les xerrades de sensibilització que l’AFANOC fa als centres educatius.

Amb aquest objectiu va néixer fa 10 anys la col·laboració de l’AFANOC Lleida, que també celebra el seu desè aniversari, i la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida (UdL). A través de l’assignatura Arts Visuals i Creativitat de 4t curs del Grau d’Educació Infantil, tutoritzada per Marisé Astullido, els estudiants, implicats en coneixer la realitat del càncer infantil i la tasca de l’AFANOC, creen diferents xuklis i recentment han fet una nova entrega amb 7 de nous.

Els xuklis, confeccionats per una trentena d’alumnes, prenen vida en set curtmetratges de creació pròpia. Cadascun és diferent, d’acord amb la temàtica de cada Xukli i la seua corresponent capsa didàctica. Així hi trobem les petites històries del Xukli dels sentits, el Xukli  Bemol, el Xukli Brainy, el Xukli escombriaire, el Xukli matemàtic, la Xukli viatgera i el Xukli de l’autoestima.

A l’interior de cada Xukli hi ha un enllaç a YouTube o un codi QR a l’audiovisual i material didàctic dissenyat i construït per sensibilitzar sobre el càncer infantil i juvenil. Aquest material està pensat per utilitzar-lo amb alumnat d’educació infantil i dels primers cursos d’educació primària, ja que proporciona recursos perquè els infants puguin dur a terme activitats d’aprenentatge a través de l’experimentació, la creativitat, la natura, l’art o les emocions, entre d’altres. Tant el Xukli com els materials emprats en cada capsa són reciclats.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES