Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Activitats per reconnectar fora de l’àmbit de la malaltia

Les colònies d’AFANOC arriben de l’1 al 5 de juliol a l’Alberg l’Espluga de Francolí, promovent la inclusió i la diversió dels participants.

Un any més, gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Cultural del CIC, AFANOC dona per començat l’estiu amb les seves colònies i estades per als infants i adolescents amb càncer i els seus germans i germanes, d’edats compreses entre els 6 i els 16 anys.

Aquestes jornades, plenes d’activitats diverses i de convivència, promouen la inclusió, la cooperació i la solidaritat entre tots els participants. Són una part fonamental del suport emocional i social, no només per als infants i adolescents amb càncer, sinó especialment per als seus germans i germanes, que sovint se senten aïllats i desatesos durant el procés oncològic.

Els nois i noies participants en un moment de les colònies.

Les colònies representen una oportunitat perquè els germans i germanes se sentin acompanyats i que formen part d’un grup que entén i comparteix les seves experiències.

Mitjançant aquestes activitats, s’incentiva la interacció i la creació de vincles estables entre tots els participants.  

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES