30 anys fent camí amb el càncer infantil

L’AFANOC ha complert tres dècades, trenta anys d’ençà que un petit grup de pares i mares, amb el suport de les seves famílies i amics, van decidir unir-se per constituir una associació que fes front a les mancances que ells mateixos varen detectar arrel de viure el procés de la malaltia del càncer dels seus fills. Sols van haver de fer front al desconeixement, l’estigmatització, la manca de recursos i la por, molta por.

Des d’aleshores ha plogut molt, una pluja que ha anat nodrint i aplanant aquell camí desconegut i que ha unit moltes persones que l’han omplert de vida. Un camí on els entrebancs i els obstacles s’han anat eliminant per deixar veure un horitzó més clar. Un camí que no es fa sol i on a cada passa trobem el suport, les respostes i l’acompanyament necessari per continuar endavant.

En aquest difícil però apassionant viatge són molts els moments significatius per l’AFANOC. Moments de satisfacció pels objectius assolits i també moments molt complicats. Moltes persones ens han fet costat a cada pas, però d’altres no han pogut fer tot el camí. Sense elles, moltes de les fites aconseguides no haguessin estat possibles.

Fites que defineixen el nostre tarannà i escriuen la nostra història.

Ens sentim contents del camí recorregut al llarg d’aquests anys d’ençà que aquell grup de pares i mares van decidir no quedar-se de braços creuats i ser actius en el procés, denunciant les mancances i aportant solucions.

Però encara queda tram per recórrer i millores per aplicar. I sobretot cal continuar treballant per garantir els drets dels nostres infants i adolescents, cal mantenir la gratuïtat dels serveis per les famílies, continuar millorant els espais hospitalaris i apoderar a les famílies per tal de participar en la presa de decisions de l’administració sobre les polítiques familiars.