Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

13 de maig, Dia de la Infància Hospitalitzada

Les activitats pel benestar, imprescindibles quan estan hospitalitzats

Des de l’AFANOC considerem que és fonamental mantenir un contacte directe amb els infants i adolescents i les seves famílies durant les diferents fases del procés de malaltia i, concretament, durant els períodes d’ingrés hospitalari.

Per això, una de les nostres prioritats és omplir aquest temps d’hospitalització que acostuma a fer-se molt llarg pels infants, amb activitats que fomentin l’aprenentatge a través del joc i l’entreteniment, i enriqueixin el seu dia a dia, amb l’objectiu que els generin estímuls, que són més necessaris que mai, en les seves especials circumstàncies.

Activitats com a Creativitat, Artteràpia, Clown, Narració de contes, es van realitzant des de fa temps en la planta de Oncohematología pediàtrica de l’Hospital Maternoinfantil de la Vall d’Hebron de la mà de AFANOC, a càrrec de professionals i amb el suport dels equips de voluntariat.

Recentment, s’ha incorporat la Musicoteràpia i Ioga per a la infància. Aquest últim es realitza per primera vegada amb menors hospitalitzats aquí a Catalunya. La presència de AFANOC als hospitals complementa la labor dels equips sanitaris, aportant eines de benestar emocional destinades a afavorir la vivència del procés.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES