Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Vivència s’escriu amb “V” de Voluntariat

Històries de vida, retalls de complicitats, anècdotes úniques plenes de generositat

Experiències que sovint queden en el record de qui les ha viscut, i que ara, per aquest Sant Jordi, uns quant voluntaris i voluntàries de l’AFANOC, ha volgut compartir-les amb tots nosaltres. per mantenir viu l’esperit de la diada, malgrat l’aïllament social a causa de la COVID-19.

Els texts que us presentem tenen dues coses en comú: la voluntat de servei i l’agraïment sincer, ja que tothom coincideix en el fet que sovint rep més qui dona que a l’inrevés.

En condicions normals, el nostre voluntariat realitza un acompanyament a l’hospital, al domicili i a La Casa dels Xuklis, però que ara a causa de la crisi sanitària que ens obliga a l’aïllament físic, aquest acompanyament ha quedat reduït a casos específics i de manera telemàtica al domicili de l’infant.

L’acompanyament que realitza el nostre voluntariat, és del tot necessari, ja que fa més suportable el confinament obligat a causa de la malaltia del càncer infantil. Un acompanyament on ambdues parts teixeixen complicitats i vincles que enriqueixen en les dues direccions.

Aquí en teniu uns quants testimonis!

 

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES