Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Una família de Fraga movilitza als seus ciutadans pels Xuklis

L’impacte de sortir als mitjans desferma la solidaritat

La Glòria, el Miguel Àngel i la Carlota són una família de Fraga que fa tres mesos que estan allotjats a La Casa dels Xuklis pel tractament de la Carlota, una nena de sis anys llesta i espavilada com ella sola que ha trobat en els Xuklis uns amics i companys de viatge que la fan sentir còmode i com a casa.

La Carlota juga i estudia com ho faria qualsevol nena de la seva edat, només que ella ha de combinar-ho amb entrades i sortides de l’hospital i algunes incomoditats més. Li agrada estudiar i s’ha fet molt amiga de la seva professora, la Sara, que cada dia de 9 h a 11 h li fa classe per tal que no perdi el fil dels estudis.

Recentment, el programa Els Matins de TV-3, va treure aquest reportatge amb motiu del dia Internacional de l’Infant amb Càncer per donar a conèixer la realitat dels nostres infants i adolescents i de com, des de l’AFANOC, abordem l’acompanyament a les famílies.

Estem acostumats que quan la gent veu el que és La Casa dels Xuklis, prengui consciència del que aquest procés suposa per a les famílies, ens admiren i feliciten per la feina i fins i tot hi volen col·laborar. Però el que va passar a Fraga, quan els seus veïns i veïnes van veure el reportatge, ha sobrepassat totes les expectatives.

A la Mònica Murillo, amiga de la família, li va faltar temps per agafar el telèfon per dir-nos que “en tenia una de pensada” per aconseguir recursos pels Xuklis, que va veure claríssim que se’ns havia d’ajudar: que faria una rifa; que demanaria a les empreses que col·laboressin; que farien un vídeo de suport, etc.

Un entusiasme que va córrer com la pólvora i va contagiar a tots els seus veïns i veïnes que es van bolcar amb diferents iniciatives solidàries.

Però més important que els diners, més important de donar a conèixer la nostra tasca, és l’impacte, la dosi d’energia que rep la família quan sent tanta empatia, tanta complicitat i tant d’amor per part dels seus conciutadans.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES