Mans que toquen, mans que ajuden

El passat 29 de novembre, es van reunir a La Casa dels Xuklis l’equip de terapeutes d’AFANOC que ofereix servei a l’Hospital de Sant Joan de Déu proporcionant massatges i reflexoteràpia als infants i adolescents hospitalitzats amb diagnòstic de càncer. Formen dos grups: les reflexòlogues del dilluns, els massatgistes del dimecres.

Des que es va iniciar  la nova etapa a l’hospital amb la incorporació del massatge oncològic el juliol del 2021, no s’havien trobat tots junts. La comunicació entre ells i elles és  de forma habitual i fluida en l’àmbit telemàtic.  Però per un col·lectiu com aquest, on veure’s i tocar-se és de vital importància, calia més que mai, trobar l’espai, el dia i el lloc per fer-ho.

I això és el que van fer: veure’s, xerrar i tocar-se mentre intercanviaven impressions sobre la seva la feina a Sant Joan de Déu i compartien experiències, idees, dubtes, feien propostes.

“La trobada va ser un intercanvi fantàstic”, assegura la Doctora Bibiana Carrasco, directora de l’equip: “Això de tocar i ser tocat és un privilegi. Tots venim de procedències i formacions diferents, però el vincle comú que ens uneix facilita la connexió i la sincronia entre nosaltres”. I afegeix “Vam experimentar la gratificació que dóna el contacte directe i vam pensar que ho hauríem de repetir ni que sigui un cop al trimestre. Organitzar una trobada d’aquest estil és bo per a nosaltres i repercuteix positivament a la nostra feina, ja que formem un equip prou cohesionat que treballem i gaudim amb un mateix llenguatge”.

Tocar i ser tocat no només és bo, sinó que és necessari.

Un bon avís a navegants, especialment en aquests temps on la virtualitat s’ha instal·lat a la nostra vida.