Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Trobada de l’equip de terapeutes d’AFANOC

Mans que toquen, mans que ajuden

El passat 29 de novembre, es van reunir a La Casa dels Xuklis l’equip de terapeutes d’AFANOC que ofereix servei a l’Hospital de Sant Joan de Déu proporcionant massatges i reflexoteràpia als infants i adolescents hospitalitzats amb diagnòstic de càncer. Formen dos grups: les reflexòlogues del dilluns, els massatgistes del dimecres.

Des que es va iniciar  la nova etapa a l’hospital amb la incorporació del massatge oncològic el juliol del 2021, no s’havien trobat tots junts. La comunicació entre ells i elles és  de forma habitual i fluida en l’àmbit telemàtic.  Però per un col·lectiu com aquest, on veure’s i tocar-se és de vital importància, calia més que mai, trobar l’espai, el dia i el lloc per fer-ho.

I això és el que van fer: veure’s, xerrar i tocar-se mentre intercanviaven impressions sobre la seva la feina a Sant Joan de Déu i compartien experiències, idees, dubtes, feien propostes.

“La trobada va ser un intercanvi fantàstic”, assegura la Doctora Bibiana Carrasco, directora de l’equip: “Això de tocar i ser tocat és un privilegi. Tots venim de procedències i formacions diferents, però el vincle comú que ens uneix facilita la connexió i la sincronia entre nosaltres”. I afegeix “Vam experimentar la gratificació que dóna el contacte directe i vam pensar que ho hauríem de repetir ni que sigui un cop al trimestre. Organitzar una trobada d’aquest estil és bo per a nosaltres i repercuteix positivament a la nostra feina, ja que formem un equip prou cohesionat que treballem i gaudim amb un mateix llenguatge”.

Tocar i ser tocat no només és bo, sinó que és necessari.

Un bon avís a navegants, especialment en aquests temps on la virtualitat s’ha instal·lat a la nostra vida.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES