Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Presentem la nostra Guia per a docents “Tenir un o una alumne amb càncer a l’aula”

Els Cinemes Girona van acollir un acte emotiu amb força presència institucional

Va ser un vespre ple d’emocions i retrobaments amb representants del món educatiu i sanitari que van fer de testimonis del naixement d’un dels projectes més esperats de l’AFANOC: la Guia per a docents “Tenir un o una alumna amb càncer a l’aula”, que ahir sortia a la llum “després d’un embaràs llarg i amb molta feina al darrere”, en paraules d’una de les seves autores, la Irene Costa Molina que junt amb Maria Sanmartí Astor van exposar-ne el contingut.

L’acte va estar conduït impecablement pel periodista Pere Bosch, copresentador dels Matins de TV3, que va dinamitzar de manera àgil una taula rodona final amb les protagonistes de la guia, testimonis de famílies i mestres.

La presentació es va iniciar amb els parlaments de la Maite Montañés Blanco, presidenta de l’AFANOC, que va destacar la necessitat del document; seguida de l’Anna Velasco Martínez, en representació del Consorci Educació de Barcelona; la Sra. Maite Aymerich i de l’Hble. Sr. Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya; tots van destacar la importància de donar suport al projecte i de com hi han participat des dels seus departaments.

L’acte va comptar amb la presència de la Sra. Meritxell Budó, secretaria d’Atenció Sanitària i participació del departament de Salut, acompanyada del Sr. Raül Serra, coordinador de la secretaria d’Atenció Sanitària i participació del departament de Salut, i també del Sr. Alexis Serra, secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, del departament de Drets Socials.

L’acte va comptar també amb la presència dels doctors Josep Sánchez de Toledo i el doctor Josep Maria Borràs, de l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Cal destacar també la presència del director general dels Mossos d’Esquadra, el Sr. Pere Ferrer, que es va mostrar molt interessat en el projecte.

La guia ha comptat amb la participació de l’associació de mestres “Rosa Sensat” i va ser la seva presidenta Francina Martí Cartes qui va donar peu a la presentació amb la lectura del pròleg de la guia. Al final de l’acte es va entregar un exemplar a cada un dels assistents.

La guia és gratuïta i a partir d’avui es pot descarregar des d’AQUÍ

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES