Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Suport als infants i adolescents amb càncer ucraïnesos

 Fundacions i associacions de càncer infantil unides per fer-ho possible

Divendres 18 de març van arribar a Barcelona un grup de 16 nens ucraïnesos malalts de càncer amb els seus familiars que han estat derivats als tres hospitals catalans de referència on es reprendrà el tractament i se’ls proporcionarà una atenció integral a nivell assistencial, mèdic, social i emocional.

El dispositiu d’arribada i d’acollida a Catalunya ha estat liderat per la Fundació Enriqueta Vilavecchia, Fundació Carreres, la SEHOP (Societat Espanyola de Onco-Hematologia Pediàtrica) i la Fundación Aladina.

L’AFANOC forma part de les organitzacions que han col·laborat estretament per fer realitat aquesta acollida junt amb Fundació Enriqueta Villavecchia, Fundación Josep Carreras contra la leucemia, Ronald Macdonald i Creu Roja i l’ AECC

L’operativa ha estat possible gràcies a la col·laboració dels hospitals referents en oncologia pediàtrica, Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron i Sant Pau, i al treball conjunt de diverses organitzacions de càncer infantil de Catalunya.

Intèrprets, voluntaris i un nombrós grup de persones estan donant suport en l’acollida i acompanyament d’aquestes famílies.

La Federación Española de Padres de Niños con Càncer (FEPNC)  de la qual l’AFANOC n’és membre, forma part de l’equip de treball liderat per la Societat Espanyola de Onco-Hematologia Pediàtrica (SEHOP) per a portar a menors amb càncer ucraïnesos a Espanya.

Aquests nens, nenes, adolescents i les seves famílies necessiten una atenció multidisciplinària a llarg termini. Les entitats, fundacions i associacions ens hem unit per fer-ho possible. Ajuda’ns a fer el que millor sabem. Ajuda’ns a atendre’ls!

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES