D’esquerra a dreta: Narcís Serrats, d’AFANOC, Anna Varderi, d’Enriqueta Vilavecchia, Alexandra Carpentier de Fundació Carreres, la Dra. Ana Fernandez de SEHOP i Ishtar Espejo de la Fundació Aladina
Famílies ucraïneses a la seva arribada a l’aeroport de Barcelona

Fundacions i associacions de càncer infantil unides per fer-ho possible

Divendres 18 de març van arribar a Barcelona un grup de 16 nens ucraïnesos malalts de càncer amb els seus familiars que han estat derivats als tres hospitals catalans de referència on es reprendrà el tractament i se’ls proporcionarà una atenció integral a nivell assistencial, mèdic, social i emocional.

El dispositiu d’arribada i d’acollida a Catalunya ha estat liderat per la Fundació Enriqueta Vilavecchia, Fundació Carreres, la SEHOP (Societat Espanyola de Onco-Hematologia Pediàtrica) i la Fundación Aladina.

L’AFANOC forma part de les organitzacions que han col·laborat estretament per fer realitat aquesta acollida junt amb Fundació Enriqueta Villavecchia, Fundación Josep Carreras contra la leucemia, Ronald Macdonald i Creu Roja i l’ AECC

L’operativa ha estat possible gràcies a la col·laboració dels hospitals referents en oncologia pediàtrica, Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron i Sant Pau, i al treball conjunt de diverses organitzacions de càncer infantil de Catalunya.

Intèrprets, voluntaris i un nombrós grup de persones estan donant suport en l’acollida i acompanyament d’aquestes famílies.

La Federación Española de Padres de Niños con Càncer (FEPNC)  de la qual l’AFANOC n’és membre, forma part de l’equip de treball liderat per la Societat Espanyola de Onco-Hematologia Pediàtrica (SEHOP) per a portar a menors amb càncer ucraïnesos a Espanya.

Aquests nens, nenes, adolescents i les seves famílies necessiten una atenció multidisciplinària a llarg termini. Les entitats, fundacions i associacions ens hem unit per fer-ho possible. Ajuda’ns a fer el que millor sabem. Ajuda’ns a atendre’ls!