Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Sortides amb les famílies

l’AFANOC va crear ara fa 10 anys, el programa de “Sortides amb les Famílies amb un fill diagnosticat de Càncer” un programa amb l’objectiu d’oferir un recurs lúdic i educatiu a les famílies fora del context hospitalari.

Aquestes trobades tenen un doble sentit, per un costat suposen un lloc on les famílies interaccionen i comparteixen les seves experiències i per l’altre són un bon moment per l’oci i el lleure. Sovint suposen el primer espai de relació entre iguals, una zona de contacte fora l’hospital on hi ha altres infants que han passat la mateixa malaltia. Pels germans i germanes suposa també un espai molt diferenciat al de l’hospital, un lloc on no és, ni és tractat diferent del seu germà o germana amb càncer, una zona amb d’altres nens i nens que han patit la malaltia i que amb altres germans i germanes com ells, poden conèixer i aprendre, un moment familiar on compartiran i intercanviaran experiències.

Aquestes sortides doncs, milloren el seu estat anímic i emocional, ja que es tracta d’una intervenció on l’objectiu no és tan sols lúdic i recreatiu sinó també terapèutic en certa mesura ja que intenta evitar l’aïllament que produeix a vegades la malaltia afavorint la comunicació entre els afectats.

La planificació del programa es porta des d’AFANOC però és gràcies a un grup de gent implicada i voluntària que podem portar a terme totes les sortides i activitats programades.

La propera sortida es realitzarà el 12 d’octubre al Camp de Vol de Bellvei on realitzarem un bateig d’aire amb ultralleugers.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb les nostres oficines al 93 237 7979.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES