Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Treballem per tirar endevant la PNL sobre el reconeixement del Grau de Discapacitat

Ja fa temps que l’AFANOC està treballant per aconseguir el reconeixement del grau de discapacitat dels infants i adolescents en el moment del diagnòstic. D’aquesta manera, les famílies podrien gaudir dels recursos i serveis que ofereix aquest reconeixement mèdic, i no haver d’esperar que passin 6 mesos com diu la llei actual.

En aquests moments, malgrat no estar presentada la Proposició No de Llei a la nostra comunitat, des dels CADS ja s’estan prioritzant valoracions del grau de discapacitat, especialment pel que fa a les leucèmies.

Val a dir que a les comunitats d’Aragó, Castilla la Mancha i Canàries ja s’han presentat les PNL i han estat aprovades. En La Comunitat Valenciana i Múrcia també estan presentades i es troben pendents d’aprovació, en relació a la Llei de la Discapacitat.

Recentment representants de l’AFANOC s’han reunit amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tirar endavant aquesta Proposició No de Llei a Catalunya, que té com a objectiu, modificar el barem de discapacitat per aconseguir millor qualitat de vida des del moment del debut i durant tot el procés del tractament de l’infant o adolescent.

En aquest article, s’analitza la situació actual d’aquest reconeixement i com s’està treballant en tot l’estat espanyol.

 

 

 

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES