Ja fa temps que l’AFANOC està treballant per aconseguir el reconeixement del grau de discapacitat dels infants i adolescents en el moment del diagnòstic. D’aquesta manera, les famílies podrien gaudir dels recursos i serveis que ofereix aquest reconeixement mèdic, i no haver d’esperar que passin 6 mesos com diu la llei actual.

En aquests moments, malgrat no estar presentada la Proposició No de Llei a la nostra comunitat, des dels CADS ja s’estan prioritzant valoracions del grau de discapacitat, especialment pel que fa a les leucèmies.

Val a dir que a les comunitats d’Aragó, Castilla la Mancha i Canàries ja s’han presentat les PNL i han estat aprovades. En La Comunitat Valenciana i Múrcia també estan presentades i es troben pendents d’aprovació, en relació a la Llei de la Discapacitat.

Recentment representants de l’AFANOC s’han reunit amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tirar endavant aquesta Proposició No de Llei a Catalunya, que té com a objectiu, modificar el barem de discapacitat per aconseguir millor qualitat de vida des del moment del debut i durant tot el procés del tractament de l’infant o adolescent.

En aquest article, s’analitza la situació actual d’aquest reconeixement i com s’està treballant en tot l’estat espanyol.