Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Neix el primer grup de suport psicològic per a famílies a l’AFANOC LLEIDA

Compartim experiències i dubtes sobre els efectes que ha tingut el càncer infantil en l’àmbit familiar

Amb l’objectiu de tractar temàtiques com els efectes que ha tingut el càncer infantil en l’àmbit familiar, en els germans o en la parella o posar en comú aspectes emocionals com la por, ha nascut a l’AFANOC LLEIDA el primer grup de suport psicològic per a famílies que viuen o han viscut aquesta malaltia en primera persona.

Al llarg de sis sessions conduïdes per la psicòloga, els participants poden expressar i plasmar la seva vivència, per exemple, sobre com va ser la tornada a casa o com ha continuat la vida després del tractament, i compartir aquesta experiència i els dubtes ha que generat.

La iniciativa, que sorgeix de l’experiència de l’anterior grup de mares impulsat a l’AFANOC LLEIDA, es basa en diversos estudis que han constatat que els pares i mares d’infants o adolescents amb càncer consideren l’assessorament i el suport emocional entre les primeres necessitats, així com compartir aquesta experiència amb altres famílies en la seva situació amb qui se senten més identificats i compresos.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES