Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Neix el Grup de Joves d’AFANOC

Adolescents que han viscut la realitat de la malaltia,  s’uneixen per compartir vivències

Un adolescent que ha passat llargs períodes a l’hospital a causa d’una malaltia com és el càncer, és un adolescent que madura de manera diferent. Els seus plantejaments canvien, la seva mirada sobre la vida, la mort, el futur i el sentit de la vida adquireix una nova dimensió que pot xocar amb la dels seus amics o companys d’escola en el moment que reprengui la seva quotidianitat. De sobte, els interessos comuns que acostumava a compartir amb el seu grup d’amistats habitual, poden variar, no acabar de coincidir o trobar-se fora de lloc.

És gràcies a les colònies que l’AFANOC porta a terme, tant per aquests adolescents com pels seus germans/es, que un grup de joves van decidir demanar un espai on trobar-se amb aquells qui han passat per la mateixa experiència, sigui en pròpia pell o com a germans/es.

Arrel de la seva motivació es va iniciar un grup amb trobades mensuals on seguir vinculats a l’AFANOC, realitzant activitats lúdiques, tasques de voluntariat, impulsant activitats i participant en les campanyes.

En aquest espai se n’adonen que poden viure les seves diferents realitats o possibles seqüeles de manera més tolerant i normalitzada i amb el suport del grup d’iguals.

 

 

 

 

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES