Adolescents que han viscut la realitat de la malaltia,  s’uneixen per compartir vivències

Un adolescent que ha passat llargs períodes a l’hospital a causa d’una malaltia com és el càncer, és un adolescent que madura de manera diferent. Els seus plantejaments canvien, la seva mirada sobre la vida, la mort, el futur i el sentit de la vida adquireix una nova dimensió que pot xocar amb la dels seus amics o companys d’escola en el moment que reprengui la seva quotidianitat. De sobte, els interessos comuns que acostumava a compartir amb el seu grup d’amistats habitual, poden variar, no acabar de coincidir o trobar-se fora de lloc.

És gràcies a les colònies que l’AFANOC porta a terme, tant per aquests adolescents com pels seus germans/es, que un grup de joves van decidir demanar un espai on trobar-se amb aquells qui han passat per la mateixa experiència, sigui en pròpia pell o com a germans/es.

Arrel de la seva motivació es va iniciar un grup amb trobades mensuals on seguir vinculats a l’AFANOC, realitzant activitats lúdiques, tasques de voluntariat, impulsant activitats i participant en les campanyes.

En aquest espai se n’adonen que poden viure les seves diferents realitats o possibles seqüeles de manera més tolerant i normalitzada i amb el suport del grup d’iguals.