< Tornar al blog

Neix el Grup de Joves d’AFANOC

Adolescents que han viscut la realitat de la malaltia,  s’uneixen per compartir vivències

Un adolescent que ha passat llargs períodes a l’hospital a causa d’una malaltia com és el càncer, és un adolescent que madura de manera diferent. Els seus plantejaments canvien, la seva mirada sobre la vida, la mort, el futur i el sentit de la vida adquireix una nova dimensió que pot xocar amb la dels seus amics o companys d’escola en el moment que reprengui la seva quotidianitat. De sobte, els interessos comuns que acostumava a compartir amb el seu grup d’amistats habitual, poden variar, no acabar de coincidir o trobar-se fora de lloc.

És gràcies a les colònies que l’AFANOC porta a terme, tant per aquests adolescents com pels seus germans/es, que un grup de joves van decidir demanar un espai on trobar-se amb aquells qui han passat per la mateixa experiència, sigui en pròpia pell o com a germans/es.

Arrel de la seva motivació es va iniciar un grup amb trobades mensuals on seguir vinculats a l’AFANOC, realitzant activitats lúdiques, tasques de voluntariat, impulsant activitats i participant en les campanyes.

En aquest espai se n’adonen que poden viure les seves diferents realitats o possibles seqüeles de manera més tolerant i normalitzada i amb el suport del grup d’iguals.

 

 

 

 

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.