Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

La implicació d’un pare i una mare amb els Xuklis, més enllà del procès del seu fill

En Lluís i la Laura són els pares d’en Naüm, una família d’Olot que va viure a La Casa dels Xuklis el temps que va durar el tractament del seu fill. En Lluís és pastisser però a més, tant ell com la Laura, són activistes implicats en causes socials, per les seves conviccións i també per natura. Són aquell tipus de persones convençudes que en aquest món no s’hi pot estar de braços plegats i que cal bellugar-se perquè avanci en la bona direcció.

Per això de seguida van entendre el nostre projecte, el nostre tarannà i s’hi van ficar dempeus iniciant una “dolça creuada” per tal de donar a conèixer la nostra tasca. Més enllà del sincer agraïment que poden sentir les famílies vers l’AFANOC quan acaben el procés, en Lluís i la Laura van saber que seguirien vinculats a l’entitat, no només per l’abans i el després podria suposar la malaltia d’en Naüm, sinó per la seva qualitat humana i el seu esperit activista, que també és el nostre.

Des de la seva pastisseria d’Olot, “CACAU”, han fet torrons, xocolatines i pastissos que ha destinat als Xuklis, ha fet discursos, entrevistes en mitjans de comunicació. Cada any per Pasqua organitzen la “Trencada de la Mona” a la plaça del poble, enguany han construït un Xukli gegant amb més de 115 quilos de Xocolata.

L’acte va ser molt emotiu i des d’aquí els hi volem agrair, no només per la feinada, no només per la seva dedicació als Xuklis, sinó per aquest esperit rebel, aquesta qualitat humana que sens dubte mou muntanyes i fa que aquest món sigui un lloc millor.

Gràcies Naüms!!!

 

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES