Les famílies participants comparteixen experiències i dubtes que genera el càncer infantil en la vida familiar

El primer grup de suport psicològic per a famílies que l’AFANOC Lleida va posar en marxa fa uns mesos ha pogut estrenar per fi la presencialitat. Després de diverses sessions online, les mares participants es van retrobar amb molta emoció de poder continuar, però ara fent-ho de prop, compartint experiències i dubtes que ha generat el càncer dels seus fills o filles en l’àmbit familiar. Trobar-se en persona farà que aquesta experiència doni encara més fruits perquè puguin seguir avançant en la normalització de la malaltia.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que permet als participants reunir-se un cop al mes, és que puguin expressar i plasmar la seva vivència, per exemple, sobre com va ser la tornada a casa després de l’ingrés hospitalari o com ha continuat la vida un cop acabat el tractament, i com això ha afectat, entre d’altres, les relacions amb la parella o els germans de l’infant o adolescent amb càncer.

Aquest grup de suport sorgeix d’una experiència similar anterior impulsada a l’AFANOC LLEIDA i es basa en diversos estudis que han constatat que els pares i mares d’infants o adolescents amb càncer consideren l’assessorament i el suport emocional entre les primeres necessitats, així com compartir aquesta experiència amb altres famílies en la seva situació amb qui se senten més identificats i compresos.