Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

El grup de suport psicològic de Lleida estrena presencialitat

Les famílies participants comparteixen experiències i dubtes que genera el càncer infantil en la vida familiar

El primer grup de suport psicològic per a famílies que l’AFANOC Lleida va posar en marxa fa uns mesos ha pogut estrenar per fi la presencialitat. Després de diverses sessions online, les mares participants es van retrobar amb molta emoció de poder continuar, però ara fent-ho de prop, compartint experiències i dubtes que ha generat el càncer dels seus fills o filles en l’àmbit familiar. Trobar-se en persona farà que aquesta experiència doni encara més fruits perquè puguin seguir avançant en la normalització de la malaltia.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que permet als participants reunir-se un cop al mes, és que puguin expressar i plasmar la seva vivència, per exemple, sobre com va ser la tornada a casa després de l’ingrés hospitalari o com ha continuat la vida un cop acabat el tractament, i com això ha afectat, entre d’altres, les relacions amb la parella o els germans de l’infant o adolescent amb càncer.

Aquest grup de suport sorgeix d’una experiència similar anterior impulsada a l’AFANOC LLEIDA i es basa en diversos estudis que han constatat que els pares i mares d’infants o adolescents amb càncer consideren l’assessorament i el suport emocional entre les primeres necessitats, així com compartir aquesta experiència amb altres famílies en la seva situació amb qui se senten més identificats i compresos.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES