Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Activitats per mares, pares, els i les cuidadores

“Deixa’t mimar pels Xuklis” un calendari setmanal de mimos per a les famílies

És sabut que els Xuklis “xuclen” el mal rotllo del càncer infantil a l’entorn familiar i ho fan de moltes maneres.

Una d’elles, i potser la més important, és la de cuidar i “mimar” als i les cuidadores dels infants, ja que si ells o elles no estan bé, difícilment podran transmetre aquest bon rotllo tan necessari quan es travessa una malaltia de llarga durada com és el cas del càncer infantil.

Es tracta de proporcionar moments de benestar, espais de trobada i estones de desconnexió precisament per poder connectar amb els altres, creant vincles de suport i acompanyament mutu.

Amb aquest objectiu s’ha creat un calendari setmanal amb diferents propostes per cada dia de la setmana, excepte divendres, que és el dia que, si poden i els tractaments ho permeten, moltes famílies marxen a passar el cap de setmana a casa.

Ballar, parlar, relaxar i connectar, són les propostes de dilluns a dijous que s’ofereixen amb les activitats de Zumba, Assemblea, Massatge i grups d’Autocures, Ajuda mútua, Artteràpia i activitats lúdiques dinàmiques i divertides.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES