Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Classes de Ioga Iyengar per a les famílies d’AFANOC

El Centre Ioga IYENGAR® Unió 24  firma un acord de col·laboració amb AFANOC Tarragona

Per què milions de persones d’arreu del món practiquen ioga? L’explicació és ben senzilla: perquè a diferència d’altres exercicis físics, el ioga és una disciplina mil·lenària que incideix i beneficia tots els aspectes de la salut: l’aspecte físic, psíquic i emocional. La mateixa paraula en sànscrit, la llengua clàssica de l’Índia, significa “unió”.

En un procés de càncer d’un fill o filla, les emocions i els pensaments poden afectar el cos i alterar-ne el funcionament. Amb la pràctica del ioga es crea un vincle intern que ajuda a connectar i equilibrar aquests aspectes i a crear un efecte de serenor i calma.

Coneixedors d’aquests beneficis, des de fa 9 anys l’AFANOC va decidir integrar a La Casa dels Xuklis sessions de ioga Iyengar per als pares i mares durant la seva estada a la casa, amb l’objectiu que trobessin espais propis que els ajudessin a fer front el nou dia a dia.

El projecte, que compta amb resultats molt positius, s’ha estès cap a la delegació de Tarragona gràcies a la col·laboració del Centre Ioga IYENGAR® Unió 24.

 

 

Aquest acord permet als cuidadors dels infants i adolescents amb càncer vinculats a l’AFANOC fer un parèntesi en la seva dinàmica familiar i dedicar-se un temps per a ells mateixos.

Practicar ioga de manera regular reporta múltiples beneficis: redueix l’estrès emocional, allibera tensions, afavoreix el descans, potencia el dinamisme i la concentració i, sobretot, enforteix el cos i la ment. En el cas concret de la modalitat Iyengar, les classes se centren en l’alineació correcta del cos amb l’ús de suports per tal que es pugui gaudir dels beneficis de les diferents postures sigui quina sigui la condició física.

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES