< Tornar al blog

Afrontar de manera saludable, l’impacte del diagnòstic

Por, culpabilitat, frustració, ràbia, impotència, angoixa, sentiments que necessiten el seu espai

Com s’afronta un diagnòstic de càncer del fill o la filla? que fer davant l’impacte que produeix? com afectarà la parella? i a tota la família? com gestionar el nou dia a dia?

Se’ns dubte s’obre un nou món que caldrà explorar amb cura , un món en el que haurem de poder permetre l’entrada a sentiments que s’acostumen a amagar donat que els humans tenim tendència a “fer el cor fort” davant de situacions en les que, precisament, ens sentim més vulnerables.

Cal reconèixer aquesta vulnerabilitat, donar-li espai, només així estarem preparats per afrontar de manera saludable la nova realitat que s’obre davant nostre.

Amb aquest propòsit reiniciem les sessions grupals per pares i mares en situació de diagnòstic de malaltia oncològica d’un fill o filla en el servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital sant Joan de Déu amb l’objectiu principal de promoure un estil d’afrontament saludable i facilitar un espai grupal per compartir la vivència amb altres pares i mares, intercanviar recursos d’afrontament entre iguals i un espai segur d’expressió emocional.

Núria Carsí Costas, Infermera i Consultora Clínica, de l’Àrea de Suport Emocional d’AFANOC i Natalia Ribas, treballadora social de l’Hospital de Sant Joan de Déu, guiaran aquestes sessions, el 1r i 3r dimarts de cada mes, a la Sala Oasis de la 8ena planta d’Hospitalització.

Dintre d’aquestes sessions s’entregarà la guia “Ens endinsem en un mon nou…”  elaborada per Núria Carsí Costas conjuntament amb  i Mº Àngels Claramonte,  treballadora social de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.