Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya

Afrontar de manera saludable, l’impacte del diagnòstic

Por, culpabilitat, frustració, ràbia, impotència, angoixa, sentiments que necessiten el seu espai

Com s’afronta un diagnòstic de càncer del fill o la filla? que fer davant l’impacte que produeix? com afectarà la parella? i a tota la família? com gestionar el nou dia a dia?

Se’ns dubte s’obre un nou món que caldrà explorar amb cura , un món en el que haurem de poder permetre l’entrada a sentiments que s’acostumen a amagar donat que els humans tenim tendència a “fer el cor fort” davant de situacions en les que, precisament, ens sentim més vulnerables.

Cal reconèixer aquesta vulnerabilitat, donar-li espai, només així estarem preparats per afrontar de manera saludable la nova realitat que s’obre davant nostre.

Amb aquest propòsit reiniciem les sessions grupals per pares i mares en situació de diagnòstic de malaltia oncològica d’un fill o filla en el servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital sant Joan de Déu amb l’objectiu principal de promoure un estil d’afrontament saludable i facilitar un espai grupal per compartir la vivència amb altres pares i mares, intercanviar recursos d’afrontament entre iguals i un espai segur d’expressió emocional.

Núria Carsí Costas, Infermera i Consultora Clínica, de l’Àrea de Suport Emocional d’AFANOC i Natalia Ribas, treballadora social de l’Hospital de Sant Joan de Déu, guiaran aquestes sessions, el 1r i 3r dimarts de cada mes, a la Sala Oasis de la 8ena planta d’Hospitalització.

Dintre d’aquestes sessions s’entregarà la guia “Ens endinsem en un mon nou…”  elaborada per Núria Carsí Costas conjuntament amb  i Mº Àngels Claramonte,  treballadora social de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

 

BARCELONA

L’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

LLEIDA

La Delegació de Lleida va obrir les seves portes al 2013 i té com a objectiu donar resposta i cobrir totes les necessitats de les famílies que tenen fills/es malalts de càncer de les terres de Lleida per tal de millorar la seva qualitat de vida.

TARRAGONA

Des de l’any 2004 i a petició d’un grup de pares i mares, AFANOC té oberta una seu a Tarragona per tal de cobrir les mancances en serveis i instal·lacions i donar resposta a les necessitats concretes dels infants i adolescents i les seves famílies en el mateix territori on viuen.

DESCARREGA LA GUIA DE MESTRES